• MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2022. május 25-én (szerda) 16.30 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: 1. Beszámoló a Háziorvosi Szolgáltató 2021. évben végzett munkájáról 2....

 • Szakértői konferencia a Győry-kastélyban

  2022. május 18-án Perkáta adott otthont egy Konferenciának, melyen oktatási szakértők vettek részt. A Programon Kundakker Ferencné a KÖSZOE Fejér megyei elnöke köszöntötte a résztvevőket és vázolta a délután folyamán megtartott előadások témáját. Az aktuális feladatokról,...

 • Aszfaltozás miatt 36 órás útlezárás lesz a Sport utca érintett szakaszán

  Tisztelt lakosok! Az aszfaltozási munkák miatt a Sport utca érintett szakaszán péntek (05.20) reggel 6 órától szombat (05.21) 18 óráig útlezárás lesz. A Dózsa György utca felőli résznél , az Alkotmány és a Baross utca felől útlezáró táblák és szalag is jelzi majd ezt. Kérjük...

 • Kamarai választás

  KAMARAI VÁLASZTÁS 2022.05.20-án.  

 • Kukák ürítése 2022. 05.19-én a Deák Ferenc utcában, az aszfaltozás ideje alatt

  Tisztelt lakosok! A Vertikál Zrt 2022. május 19-én – a településen – a kukák ürítését, a Deák Ferenc utcában kezdi. A szolgáltatóval az egyeztetés megtörtént. Kérem a Deák Ferenc utcai lakókat, hogy a kukákat legkésőbb reggel fél 7-re helyezzék ki lakóhelyük elé. Köszönettel, Oláh...

2010. október 7. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás
Somogyi Balázs leteszi az esküt

Somogyi Balázs leteszi az esküt

Tegnap délután 5 órakor kezdődött a képviselő-testület alakuló ülése, amelyet Rajcsányi László vezetett mint korelnök. Elsőként Virág Györgyné a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatta az ülés résztvevőit a választás menetéről és eredményéről, majd esküt vett Somogyi Balázs újraválasztott polgármestertől. A képviselőktől már Somogyi Balázs vett esküt.
Képviselői eskütétel Dr Tóth Ferenc, Bógó Ferenc, Rajcsányi László

Képviselői eskütétel Dr Tóth Ferenc, Bógó Ferenc, Rajcsányi László

Ezután a képviselő-testület meghatározta a polgármester illetményét és költségtérítését, (bruttó 495.000 forint és tételes elszámolással maximum 99.000 forint), mely 2002 óta Perkátán a polgármesteri fizetés.Somogyi Balázs polgármester megköszönte a választóknak az óriási bizalmat, és gratulált a megválasztott és a választáson induló, de mandátumot nem nyert képviselőknek. Kiemelte, hogy ilyen magas aránnyal képviselői mandátumot még nem nyert senki Perkátán, illetve a polgármesterre leadott szavazatok aránya is közel a település egyharmada, ami szintén kiemelkedő adata a megyében is.


Képviselői eskütétel Szilasy László, Ujfalusi Pál, Kovács Ferenc

Képviselői eskütétel Szilasy László, Ujfalusi Pál, Kovács Ferenc

Titkos választáson választották meg az alpolgármestert. A polgármester jelölhet alpolgármestert, de a képviselő-testület szavaz róla, Somogyi Balázs csak belsős alpolgármestert javasolt Dr. Tóth Ferenc személyében, külsős alpolgármesterre nem tett javaslatot. A titkos szavazáson Dr. Tóth Ferencet egyhangúan választotta a testület alpolgármesterré, aki 2006, majd 2007 után harmadszor lett alpolgármester.


Somogyi Balázs polgármester értékeli a választások eredményét

Somogyi Balázs polgármester értékeli a választások eredményét

Az ülés végén Somogyi Balázs polgármester a következő ülésen, az SZMSZ módosítással megtörténő bizottsági struktúrát ismertette. A képviselő-testület mindösszesen a kötelező bizottságot, a Pénzügyi Bizottságot hozná létre, Bógó Ferenc elnökségével és minden képviselő tagságával, így tagja lenne még Kovács Ferenc, Rajcsányi László, Szilasy László és Ujfalusi Pál. Az egy bizottság létrehozása a hatékonyabb munkavégzést és a döntési folyamat átláthatóságát teremti meg. A Pénzügyi Bizottság látná el az ügyrendi feladatokat is. Somogyi Balázs a szakterületek felügyeletére felkért képviselőket pozíció megnevezés nélkül, úgy hogy az adott képviselő már eddig is saját szakterületével foglalkozott.

Alakuló ülés

Az alakuló ülés "közönsége"

A szociális és egészségügyi ügyek koordinálására Dr. Tóth Ferenc alpolgármestert, az oktatási-kulturális, illetve a sport és civil témák kapcsolattartójának Szilasy Lászlót, míg a területfejlesztési-faluüzemeltetési témakörben Rajcsányi Lászlót.


Az alakuló ülés "közönsége"

Az alakuló ülés "közönsége"
perkata.hu

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.