• MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2022. május 25-én (szerda) 16.30 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: 1. Beszámoló a Háziorvosi Szolgáltató 2021. évben végzett munkájáról 2....

 • Szakértői konferencia a Győry-kastélyban

  2022. május 18-án Perkáta adott otthont egy Konferenciának, melyen oktatási szakértők vettek részt. A Programon Kundakker Ferencné a KÖSZOE Fejér megyei elnöke köszöntötte a résztvevőket és vázolta a délután folyamán megtartott előadások témáját. Az aktuális feladatokról,...

 • Aszfaltozás miatt 36 órás útlezárás lesz a Sport utca érintett szakaszán

  Tisztelt lakosok! Az aszfaltozási munkák miatt a Sport utca érintett szakaszán péntek (05.20) reggel 6 órától szombat (05.21) 18 óráig útlezárás lesz. A Dózsa György utca felőli résznél , az Alkotmány és a Baross utca felől útlezáró táblák és szalag is jelzi majd ezt. Kérjük...

 • Kamarai választás

  KAMARAI VÁLASZTÁS 2022.05.20-án.  

 • Kukák ürítése 2022. 05.19-én a Deák Ferenc utcában, az aszfaltozás ideje alatt

  Tisztelt lakosok! A Vertikál Zrt 2022. május 19-én – a településen – a kukák ürítését, a Deák Ferenc utcában kezdi. A szolgáltatóval az egyeztetés megtörtént. Kérem a Deák Ferenc utcai lakókat, hogy a kukákat legkésőbb reggel fél 7-re helyezzék ki lakóhelyük elé. Köszönettel, Oláh...

2010. október 14. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

SOMOGYI BALÁZS POLGÁRMESTER FELHÍVÁSA
 
Tisztelt perkátai lakosok!

Somogyi BalázsPerkáta Nagyközség Önkormányzata az elmúlt időszakban is érzékenyen reagált a Magyarországon történt természeti vagy egyéb katasztrófákkal kapcsolatban. Ezt bizonyítja, hogy a borsodi árvíz károk miatt 100.000 forintot ajánlott fel egy felsőzsolcai családnak.
A 2010. október 4-i Ajka környéki vörösiszap katasztrófa kapcsán is az önkormányzat gyorsan felajánlást tett a Katasztrófavédelem, illetve az illetékes országgyűlési képviselő felé, 200.000 forintot készpénzben, illetve három szolgálati lakás ideiglenes használatát.
Az elmúlt napok országos és helyi felajánlási szándékait látva kimondható, hogy minél szervezettebb egy gyűjtés, minél többen vesznek részt benne, annál eredményesebb, annál inkább összefognak a polgárok a bajbajutott honfitársaikért. Ezért látva, hogy két jelentős mozgalom indult meg szinte egyidőben Perkátán, egyrészt az önkormányzati felajánlás, másrészt három civil szervezet (Perkátai Polgárőr Közhasznú Egyesület, Katolikus Karitász perkátai alapszervezete, Magyar Vöröskereszt perkátai alapszervezete) és magánszemélyek által indított mozgalom, ezért Perkáta Nagyközség Önkormányzata felvállalja a perkátai szervezetekben, közösségekben és magánszemélyekben levő segítő szándék összefogását.
A múlt heti önkormányzati felajánlás és az ezen a héten elindult civil mozgalom kibővítése tovább segítheti a Perkátáról származó adományok összegyűjtését. A gyűjtéssel kapcsolatban megkeressük a perkátai civil szervezeteket, hiszen számos civil szervezet jelezte részvételi szándékát a gyűjtésben.

A vörösiszap

Vörösiszap - forrás : internet

A gyűjtés kibővítését Perkáta Nagyközség Önkormányzata alkalmazottja Bogóné Plasek Krisztina koordinálja, a plakátokon már megismert 06-25/451-427-es önkormányzati telefonszámon. Emellett az önkormányzati intézmények telefonszámain is információt kaphatnak, felajánlást tehetnek: Polgármesteri Hivatal: 06-25/507-570; Szociális Intézmény: 06-25/450-609; iskola: 06-25/522-351; Faluüzemeltetés: 06-25/507-512).
A gyűjtés kibővítése a már megismert magántelephely mellett új önkormányzati intézményekben levő gyűjtőhelyek kialakítását jelenti a természetbeni felajánlások gyűjtésére:
- Faluüzemeltetés, Kastély főépület
- Hunyadi Mátyás Általános Iskola
- Új óvoda
- Szociális Intézmény
Emellett adománygyűjtő urnák elhelyezése történik a pénzbeli adományok a perkátai boltokban és az oktatási intézményekben.

Köszönettel az eddigi segítségét is, bízva további támogatásában!

Perkáta, 2010. október 14.

    
Somogyi Balázs

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.