• Kreatív ajándékötletek karácsonyra! Alkossunk együtt!

    Ne hagyják ki ezt a lehetőséget! 2021. december 4-én, szombaton, délelőtt 10 órakor Adventi kézműves műhelybe hívjuk az érdeklődő felnőtteket, gyermekeket, és a családokat! A foglalkozást Zám Judit és Zám Anikó hobbiművészek vezetik. A foglalkozás ingyenes! Anyagokat és eszközöket...

  • Meghívó

    Szeretettel várunk minden érdeklődőt a II. adventi hétvége alkalmából! December 5. vasárnap! A nap folyamán 14 órától vásározókkal is megtelik az előkert! Lesz: - kürtöskalács, - lángos, - amerikai minifánk, - forralt bor! Találkozhatsz kézműves árusokkal! Ott lesz az óvoda...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Meghívó Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2021. december 01-jén 17 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe.

2010. november 15. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

2010. november 10-én 17 órától a Faluházban kb. 30 érdeklődő előtt tartott Falugyűlést Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete. A gyűlés témája a 62-es számú főút fejlesztésén belül a perkátai elkerülő szakasz építése. Meghívott vendégek voltak az állam részéről, Széphegyi Balázs, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. projektmenedzsere, aki kezeli a perkátai elkerülő szakaszt, míg a kivitelező PORR Építési Kft. részéről Wiedemann Viktor, főépítésvezető, és Puskás László munkavédelmi koordinátor.
Széphegyi Úr, a projekt előkészítését, rövid szakmai bemutatóját követően, a tenderről, illetve a költségvetésről is szólt. A PORR képviselői pedig a munka szervezését mutatták be. Szó esett az önkormányzati utak védelméről, az anyagok szállításáról, illetve a régészeti feltárásról is.
Kérdéseket tettek fel: Kovácsné Bihari Ilona, Schubert Jenő, Vaskó Ferenc és Papp Pál. A kérdések a 62-es számú főút további fejlesztésére, a szállítás biztosítására, a megépült elkerülő utáni jelenlegi 62-es út felújítására, az M6-os építése körüli botrányokra, a 62-es számú főút tavaly nyári felújítása körüli áldatlan állapotokra és egyben az ingatlankárokra vonatkoztak.

A 62-es számú főút témája után a Falugyűlésen Dr. Lakos László jegyző Úrhoz nem érkezett kérdés. Lakossági kérdések voltak: Kovácsné Bihari Ilona a Sport utcai hídról érdeklődött. Somogyi Balázs polgármester elmondta, hogy az idei költségvetésbe tervezett összeg a híd előkészítésére elenyésző volt, de pályázati források előkészítésében a Sport utca teljes felújítását és pormentesítését is célszerű lenne megvalósítani a Dózsa György és Rózsa Ferenc utcák között. Említette, hogy az önkormányzat tervei között van, hogy a következő évben az 62-es kivitelezőjével közösen tudjon útfelújítási munkákat végezni a jogszabályi kereteken belül.
Klein Józsefné hozzászólása a Széchenyi és Tanácsköztársaság utcák kereszteződésének téli nehézségeiről szólt, javasolta a nyomvonal korrigálását, jelezte, hogy a buszmegálló és környéke csúnya és gondozatlan. A polgármester válaszában jelezte, hogy az elmúlt 3 télen az azelőtti időkhöz képest tízszeres költséget és mennyiséget fordított az önkormányzat téli síkosításmentesítésre, de sokszor – elsősorban ónos esőkor – ez sem elég. A domborzati viszonyok miatt nehéz ekkor a közlekedés és nem várható nyomvonal-módosítás. Viszont a buszmegálló felújítása és szemetesek kihelyezése az önkormányzat tervei között is szerepel.
Papp Pál az orvosi rendelő felújításának kiemelése mellett jelezte, hogy több régi bútor rontja az összképet, és javasolta, hogy a nehezen mozgó betegek kiszolgálása érdekében javasolta egy a rendelőben használható kerekesszék kihelyezését. Somogyi Balázs válaszában kiemelte, hogy a 12,5 millió forintos pályázati támogatással együtt 19 millió forintot költött a falu az orvosi rendelő felújítására. Sajnos a pályázatot többször módosították, és az először megtervezett teljes épületi felújításból ki kellett venni a Védőnői Szolgálatot, így még a tetőhöz és fűtéshez sem lehetett hozzányúlni. Így csak részleges felújítás történt, melynek része volt a bútorzat cseréje, de a költségvetésbe nem fért minden bele, így maradt többek között a rendelőkben a régi kartonozó és várói pad, ennek cseréje is már időszerű. A kerekesszék felvetése a háziorvosok még nem jelezték, de ha lakossági igény van rá, akkor biztosítható.

Perkáta Nagyközség Önkormányzata

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.