• Meghívó

  Tollkollekciók és könyvkötészeti remekek rendhagyó tárlatára hívjuk az érdeklődőket 2021. november 4-én, csütörtökön, 17 órakor!  

 • Rendhagyó kiállítások Szent András havában!

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Győry-kastélyban berendezett tárlatok megnyitójára!      

 • MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2021. október 27-én (szerda) 17 órától  az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: „A természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás...

 • Meghívó – Lakossági fórum ingyenes napelemrendszerekről a Sky System Kft. szervezésében.

  Sok szeretettel meghívunk mindenkit a Sky System Kft. által megrendezett lakossági fórumra, melynek témája a 100%-osan államilag finanszírozott napelemrendszerek („Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva”). A...

 • HUMORRAL TÖLTŐDJ! STAND UP COMEDY

  Felejthetetlen, szórakoztató előadás részesei lehettek szombat délután, a kastély dísztermébe látogatók. A Stand Up Comedy Humortársulat tagja, Szép Bence nyitotta meg az előadást, majd a Karinthy-gyűrűs Maksa Zoltán lépett a színpadra. Szép Bence többször fellépett már a...

2011. január 23. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

2010-es év történései

 A 2010-es év is elmúlt. A naptári évet lezártuk, s közeledik a tanév első félévének is a vége. Elérkezett az ideje, hogy számba vegyük mit is tettünk az elmúlt évben. Részletes, összefoglalásokat, statisztikai adatokat tartalmazó írásos értékelés, melyet a fenntartó önkormányzat számára szükséges elkészíteni, csak február elejére várható, mely az iskola honlapján (www.amk-perkata.sulinet.hu) elérhető lesz bárki számára. Azonban szükségesnek tartom, hogy az elmúlt évről az újság hasábjain is jelenjen meg összefoglaló az elmúlt év eseményeiről. 2010-ben mindenképp fontos esemény, hogy sikeresen lezártuk a 2009/2010-es tanévet, melynek értékelése szintén a honlapunkon olvasható. a 2010. év nyári eseményei közé tartozik, hogy sikeresen zártuk az óvoda és az iskola komplex akadálymentesítését, mely intézményenként 15 millió forintos beruházást jelentett.

 ÁMK hírek 

2010 júniusában az intézmény szinte valamennyi dolgozója együttműködésével – a nagykarácsonyiakat is beleértve – elfogadtuk az intézmény alapdokumentumait, s javasoltuk a fenntartó felé is az elfogadását. A nyár végén sikeresen zártuk a TÁMOP 3.1.4 „A kompetencia alapú oktatás bevezetése Perkátán”  című pályázatunkat, mely az óvodában 7 millió forint, az iskolában 25 millió forint innovációt jelentett, mely elsősorban a pedagógusok szakmai fejlődését szolgálta, s közvetett módon segítette elő a perkátai óvodás- és iskolás gyermekek esélyeinek növekedését.

2010 szeptemberétől 4 pedagógus mehetett el továbbtanulni, ezzel segítve elő az intézmény óvodai nevelés és az iskolai oktatás színvonalának emelését. A TÁMOP 3.1.5 „Perkátai pedagógusok új szerepben” című pályázat 15 millió 999 ezer 336 forintos segítséget nyújt 2 éven keresztül a továbbtanuló pedagógusoknak, s az intézménynek, ezzel Perkátának. 2010 októberében elindíthattuk a TÁMOP 3.2.11 „Alkossunk közösen a szabadidőnkben” című pályázatunkat, mely több mint 46 millió forint értékben segíti elő az óvodás és iskoláskorú gyermekek szabadidős tevékenységét. A pályázati programok nem csak a perkátai gyermekek, hanem a nagykarácsonyi óvodások és iskolások számára is biztosít lehetőségeket. E pályázat hatásait érzik a szülők elsősorban azon, hogy gyermekeik gyakran vannak délután az iskolába. E szabadidős tevékenységekről adtak hírt a pedagógusok az előző Perkátai Hírek oldalain. Régi pályázatunk érhet révbe 2011 januárjában, februárjában. A TIOP 1.1.1.07/1 kódjelű pályázatunk még 2008-ban került beadásra. Sajnos a pályáztatók 2010 tavaszáig húzták az időt, majd tavasszal gyakorlatilag egy új pályázatot kellett készítenünk. A pályázat sikerrel járt, s az eredeti pályázathoz képest több mint 10 millió forinttal megnövelt értékű interaktív táblák és járulékos elemeik beszerzésére van lehetőségünk. A pályázat már szintén a nagykarácsonyi tagintézményünket is érinti. Perkátára 17 millió forint, Nagykarácsonyba 7 millió forint értékben kerülnek beszerzésre az interaktív táblák. A tanulói laptopok várhatóan legkésőbb 2011. január 31-ig megérkeznek, mely 161 darab tanulói laptopot jelent a hozzájuk tartozó kiegészítő elemekkel. A pályázat értéke közel 22 millió forint. Jelenleg indul a TÁMOP 6.1.2/A/09/1 kódjelű „Szemléletformáló életmód programok a perkátai iskolában” című pályázatunk 10 millió forint értékben, mely segítséget adhat a perkátai gyermekek számára, hogy egészségesebben étkezzenek, mozogjanak. 

E pályázat keretében sikerült egy évtizedes problémát is megoldani, tankonyhát tudunk kialakítani, a szakpedagógusok nem kis örömére. A felsorolásból kitűnhet, hogy az elmúlt évben igyekeztünk olyan dolgokat tenni, melyek elősegítik a perkátai óvodás- és iskoláskorú gyermekek fejlődését. Szakmai fejlesztésekkel, megfelelő színvonalú technikai háttér biztosításával, a környezet jobbá tételével igyekeztünk megteremteni azokat a feltételeket, amelyek növelik az itt élő gyermekek esélyegyenlőségét.

ÁMK hírek

A felsorolt pályázatok százszázalékos európai uniós pályázatok, melyek 150 millió forinttal segítették a perkátai oktatás, nevelés, közművelődés fejlődését 2010-ben. Remélem az idei év is hasonlóan eredményes lesz. Végül szeretném megköszönni mindazoknak a munkáját, akik segítettek abban, hogy a 2010-es év eredményes lett az intézmény számára. Köszönöm az intézmény kinevezett dolgozóinak: pedagógusoknak, technikaiaknak, konyhásoknak, dajkáknak, hogy lehetőségeikhez mérten lelkiismeretes munkával biztosították az óvoda, az iskola, a konyha, a közművelődési intézmények működését. Külön szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik a közmunka-program keretében az elmúlt évben az intézménynél, vagy annak környezetében dolgoztak.


kép:Szilasy László

Szilasy László

ÁMK Igazgató


A kínai szakkör decemberi program-összefoglalója

ÁMK hírek 

Az érdeklődő iskolás gyerekek hetente újabb és újabb felfedezést tehetnek a pályázati forrás segítségével Kínáról. Az új információkat, tudást észrevétlenül, játékos, alkotó formákban kapják tanulóink.

Decemberben sokat foglalkoztunk a harcművészetek múltjával és örökségével, a Shaolin szerzetesek életformájával és tudásukkal. Az élménybeszámolón kívül természetesen aktívan megmozdultunk a kínai harcművészetek alapján. Megismerkedtünk még a különféle viseletekkel, a magyar-kínai rokonság történetével, a papírgyártással és sokat gyakoroltuk a megtanult köszönéseket, számolásokat szóban és írásban. 

Januártól további érdekességekkel várja a gyerekeket Pavlicsek Zsolt szakkörvezető.


kép: Pavlicsek Zsolt

Pavlicsek Zsolt

Tanár


„Helyünk van a világban”

SNI- és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek vetélkedője Perkátán


2010 dec.13-án második fordulóját rendeztük meg a pályázati keretből szervezett matematika és történelem versenyünknek. Most is a dunaújvárosi Móra Ferenc partneriskolánk gyerekeivel mérkőztek tanulóink. Az előző versenyhez hasonlóan szülői, tanulói , pedagógusi segítséget kaptunk a Művelődési Házban lebonyolított rendezvényünkhöz, melyet ezúton is nagyon köszönünk . Szilasy László igazgató megnyitóját a tantárgyi megmérettetés  követte, majd a résztvevők jóízű falatozásban és kreatív alkotótevékenységekben lelhették örömüket az eredményhirdetésig.

A versenynap perkátai sikerei:

Matematikából: 3. osztály:

I. Széll István (volt perkátai tanítványunk)

II. Kundakker József (felkészítő tanára: Jákliné Perei Erika)

4. osztály:

I. Kovács Balázs (felkészítő tanára : Jákliné Perei Erika)

Történelemből:


5. osztály : 

II. Horváth Renáta (felkészítő tanára: Pavlicsek Zsolt)

III. Latinovics József (felkészítő tanára: Pavlicsek Zsolt)
 

7. osztály:

I. Supatek Patrícia(felkészítő tanára: Pavlicsek Zsolt)


8. osztály:

I Cserna Ferenc (felkészítő tanára: Pavlicsek Zsolt)


A programsorozatot szervező tanárok: Jákliné Perei Erika, Györkös Judit, Pavlicsek Zsolt.


Perkátai sikerek a területi / megyei / szép kiejtési, szép olvasó versenyen


December 02-án Dunaújvárosban került megrendezésre az SNI tanulók megyei szép kiejtési, szép olvasó versenye, melyen perkátai tanulóink az alábbi sikereket érték el:


Az 5.-6. osztályosok kategóriájában 3. helyezést ért el Horváth Renáta 5. osztályos tanulónk. A 7-8.osztáklyosok kategóriájában 2. helyezést szerzett Supatek Patrícia 7. osztályos tanulónk, 4. lett e csoportban Németh Dávid 8. osztályos tanulónk. Felkészítő tanáruk Pavlicsek Zsolt.kategóriák: Ajánló, Beszámoló, Iskola

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.