• Álláshirdetés

    Perkátai Általános Művelődési Központ                               a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Perkátai Szivárvány Óvoda óvodapedagógus munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony...

  • A Magyar Kultúra Napjára emlékeztünk Perkátán!

    Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. 1989-ben született meg az a törvény, amely először mondta ki, hogy Kölcsey Ferenc Himnusza a magyar nemzet szimbóluma, s ettől az időtől fogva január 22-e a Magyar Kultúra Napja. Ezen a napon az ország számos településén,...

  • Alpolgármesteri beszámoló

    Tisztelt Lakosság!   Környezetünk védelme, ápolása messzemenőkig fontos feladatunk, hiszen ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy gyermekeinkre egy élhető települést hagyjunk. Ebben a feladatban a fáknak kiemelt szerepe van, hiszen mind a levegő minőségére, mind a talaj állapotára,...

2011. február 8. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

A Leopárd-Box Harcművészet hírei

Kis harcművészek

Perkátai gyerekek önvédelmi szakkőr keretében tanulják az ősi kínai alapokon nyugvó, ám modern Leopárd-Ököl ( kínaiul Bao Chuan Kung-Fu ) Harcművészetet.
Hosszú út vezet el a használható tudáshoz (akárcsak az iskolában), mely a fizikai fittségen, egészségen túl  célszerű oktatási anyaga és nevelési elvárásai által kitartást,áldozatvállalást, munkabírást, önuralmat,önfegyelmet ad komoly művelőinek, így a sportversenyek érmein és az önvédelmen kívül az élet minden területén sikerre vezetnek. Fejleszti a személyiséget, segíti az egyént tanulásban és munkavégzésben egyaránt.

Kis harcművészekA bölcsek szerint az Út gyakorlása maga a cél. Elsődleges a szellemi fejlődés, hiszen igazi harcossá, majd mesterré akkor válik a   gyakorló, ha fizikális képességeinek fejlődése együtt jár a lelki és intellektuális színvonallal. Elérendő cél a személyiség magas szintre fejlődése, mely többek között a tisztelettudás, a kitartó szorgalom, a felelősségtudat, az akarat, a jellemesség, az önuralom, a megfelelő értelmi képességek birtoklása, az önfejlődés igénye, az emberszeretet, a tisztesség, az igazság és igazságosság megkövetelése, a derűs bizalom, boldogságra való képesség jellemzőivel közelíthető meg. Harcművészetünk gyakorlása tehát az egész életre hatással van, hiszen a test és lélek összhangba hozása, a kemény és lágy szintézise, az EGYENSÚLY birtoklása jelenti a harcművészet igazi és teljes megvalósítását. Az erő és ügyesség külső alapjaira kell ráépülnie a szellemi bölcsességnek. Hosszas fejtegetések helyett a mesterek leginkább tanítványaik sikereire, eredményességükre rámutatva bizonyítják mindezt a világban. Perkátán 20 év edzői-mesteri oktató munkám igazi bizonyítékai azon tanítványaim sikerei, akik tudtak eredményeket elérni az élet valamely területén. Akik hosszú távon komolyan vették e   harcművészet gyakorlását, azok a versenyzői eredményeken, övfokozatok elérésén túl felnőttként is nagyobb kitartással küzdöttek céljaikért. Ők a mai napig a szívemben vannak, hiszen  hosszú évek közös munkája szoros kapcsolatot alakít ki mester és tanítvány között. Nem mindenki tud megmaradni a harcművészet gyakorlásában, nem mindenkiből lesz fekete öves mester, de mindenkiből lehet ( LEGYEN !! ) értékes, önismerettel bíró boldog ember! Hitem és erőfeszítéseim szerint a Leopard-Box módszerem ehhez segíti hozzá a nálam tanuló kicsinyeket és nagyokat.
Kis harcművészekJelenlegi kis csapatomnak még sokat kell tanulnia,gyakorolnia az igazán komoly szintek eléréséhez,de már ráléptek a fejlődés nehéz útjára és sikeresen lépegetnek is rajta,amit a közelmúltban letett sikeres félévi övvizsgák eredményei mutatnak.
4. fokozatra tett sikeres vizsgát: Dócs Bence és Pavlicsek Jázmin Zsanna.
Első vizsgájukat teljesítették sikerrel: Győri Gyula, Győri András, Lakatos Máté, Jánoshalmi Attila, Juhász Veronika Kitti.  Gratulálok nekik, így tovább! A kevésbé buzgók pedig kettőzött akarattal dolgozzanak a fejlődésért !

Pavlicsek Zsolt Vezető mester

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.