• Meghívó

  Tollkollekciók és könyvkötészeti remekek rendhagyó tárlatára hívjuk az érdeklődőket 2021. november 4-én, csütörtökön, 17 órakor!  

 • Rendhagyó kiállítások Szent András havában!

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Győry-kastélyban berendezett tárlatok megnyitójára!      

 • MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2021. október 27-én (szerda) 17 órától  az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: „A természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás...

 • Meghívó – Lakossági fórum ingyenes napelemrendszerekről a Sky System Kft. szervezésében.

  Sok szeretettel meghívunk mindenkit a Sky System Kft. által megrendezett lakossági fórumra, melynek témája a 100%-osan államilag finanszírozott napelemrendszerek („Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva”). A...

 • HUMORRAL TÖLTŐDJ! STAND UP COMEDY

  Felejthetetlen, szórakoztató előadás részesei lehettek szombat délután, a kastély dísztermébe látogatók. A Stand Up Comedy Humortársulat tagja, Szép Bence nyitotta meg az előadást, majd a Karinthy-gyűrűs Maksa Zoltán lépett a színpadra. Szép Bence többször fellépett már a...

2011. március 29. Szerző: perkata.hu 1 hozzászólás


ELÉG VOLT!


Közbiztonsági felhívás perkátai lakosok részére!

Az elmúlt hónapok betörései és randalírozásai miatt közös akciót szeretnénk megvalósítani a Rendőrség, a Perkátai Polgárőr Közhasznú Egyesület, Perkáta Nagyközség Önkormányzata és intézményei közösen Perkáta lakosságával.

Az elmúlt hónapokban megnőtt a betörések száma, ami a perkátai lakosok, idősek vagyonát és biztonságát veszélyezteti, emellett a számos közterületi randalírozás a perkátai lakosság vagyonában levő parkokat, Kastélyparkot teszi tönkre. Már közintézményt is érintett a betöréshullám.

Az Adonyi Rendőrőrs fokozott szolgálatot vezet be Perkátán, a Perkáta-őrrel és a Polgárőrséggel közösen, de mindenképpen szükség van a lakosság segítségére, óvó, figyelő szemeire, tettrekész munkájára. Ezért elindítjuk Perkátán a SZEM mozgalmat (Szomszédok Egymásért Mozgalom) időseink, gyermekeink, illetve Perkáta egész lakossága érdekében.

Célunk az, hogy a település lakosai érdekében fellépjünk a bűnözőkkel, rongálókkal szemben, ezért közös fellépésre, figyelésre kérünk mindenkit, aki fontosnak tartja Perkáta és a lakosság értékeinek védelmét és közös biztonságunkat. Az alábbi telefonszámokon bármikor, bármilyen esettel kapcsolatban tehetnek bejelentést ezzel is segítve Perkáta biztonságát. Forduljanak hozzánk bizalommal:


Menyhárt Gergő (Rendőrség, perkátai KMB-s) 0630/524-02-59

Cséza László (Rendőrség, perkátai járőr) 0630/525-99-05

Horváth István (Perkátai Polgárőrség új elnöke) 0630/621-03-87

Vátkai Zoltán (Perkáta-őr) 0620/281-01-18

Somogyi Balázs (polgármester) 0620/568-98-79

A cikkhez kapcsolódó képek a 2011. március 29-én hajnalban, az iskola előtti téren történt randalírozás miatti károkozásnál történtek, ahol az iskolánk ajtajába és a Mátyás-szoborhoz borították a szemetet, meggyalázták a Mátyás-szobrot, illetve a még fel sem avatott emlékművet borították fel.

Somogyi Balázs polgármester


kategóriák: Ajánló, Beszámoló, Iskola

Egy hozzászólás

 1. s_erevin szerint:

  Jó napot kívánok!

  Sajnos azt kell mondanom, hogy ennek a rongálásnak szükségszerűen be kellett következnie ahhoz, hogy a hatóságok észhez térjenek.
  Fintorogtak, amikor a dunaújvárosi kapitánytól, a megyei főkapitánytól, az országos rendőrfőkapitánytól kértem levélben segítséget, hogy tegyenek valamit Perkáta közbiztonsága érdekében. Hogy kmb-s helyett legyen őrs. Őrs ugyan nem lett, de legalább kivették a fűtetlen, eszköztelen “albérletből” a kmb irodáját. Kb. 1 hónappal ezelőtt a megyei főkapitányságtól kaptam statisztikai kivonatot, azt is azért, mert a Kossuth Rádió megkeresett egy közbiztonsági műsorához. Tájékoztatást kértem, mert nem akartam égetni a községet meg a rendőrséget.
  Na erről ennyit. Abban is csak a járőrszolgálat majdani megerősítése volt leírva az adonyi őrs által.
  Én magam többször jártam pórul, összességében több százezer forintnyi értéket loptak el az ingatlanomról, tokostul fényes nappal verték be a régi bejárati ajtót…az ügyek felderítetlenek maradtak. Ezután fordultam az említett rendőri szervekhez.
  Most eljött a cselekvés ideje. Sajnos, hogy ilyen események hatására. Most is azt mondom, hogy nem elég, amit a helyi harsonában leírtak.
  Ide folyamatos, professzionális, nem megfélemlíthető és nem korrumpálható rendőri felügyelet kell! KELL! Mert ez a község megkívánja.
  Belügyminiszterünk 2 hét alatt rendet ígért, a község vezetése, – mely szintén fideszes Perkáta lakossága szent akaratából- most számon kérheti, mit tett a közrend, közbiztonság érdekében. De nem csak számon kérni kell! Behajtani! Meg kell bízni L. Simon Lászlót, képviselői jogával élve tegye meg a szükséges lépéseket. Én legalább is ezt tenném.
  Maradok tisztelettel:
  Simon Ervin választópolgár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.