• Emlékeztető az ingatlanok és közterületek tisztántartásáról

    Tisztelt Ingatlantulajdonosok, használók! Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének „A köztisztaságról és környezetvédelemről” szóló 8/2016. (III. 24.) rendelet 4 §-a szerint, az ingatlan használója köteles gondoskodni: -          a ház vagy...

 • Köszönet véradásért

  Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik 2021. július 15-én részt vettek a perkátai véradáson. A nyári meleg ellenére is, nagyon szépen teljesített Perkáta ismét! 46 fő jelentkezett véradásra, 41 fő tudott vért adni és 2 fő előszöri véradó is megjelent. Köszönöm, hogy ilyen...

 • Műsorváltozás az Agárdi Popstrand rendezvénysorozatában

  Az Agárdi Popstrand főrendezője az alábbiakról tájékoztatta az önkormányzatot: A hétvégére hidegfront, kiadós esőzés és zivatar várható, ami elsősorban a Közönség biztonságát, valamint a Popstrandon elvárt és megszokott, ideális szórakozási feltételeket veszélyeztetik,...

 • Biológiailag lebomló zsák igénylése – Komposztálható hulladék gyűjtése

  Többen keresték fel az Önkormányzatot a júniusi zöldhulladék gyűjtés időpontja előtt, hogy a Vertikál által jóváhagyott formában, biológiailag lebomló zsák beszerzési lehetőségéről érdeklődjenek. Ennek kapcsán felvettük a kapcsolatot a Vertikál Zrt. ügyfélszolgálatával...

 • Pályázatot nyert Perkáta

  A Perkátai Hírekben már beszámoltunk arról milyen pályázatokat nyújtott be Perkáta az idei évben. Nagy örömünkre ezen a héten megkaptuk a támogatói okiratot a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése címszó alatt beküldött...

2011. április 23. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Nyolc éve lelkes polgárokból alakult Perkátán ez a civilszervezet, amely közhasznú egyesületként lett később bejegyezve. Mindenféle anyagi támogatás nélkül indultunk, a semmiből építkeztünk. Egy maroknyi lelkes ember önzetlenül, a falu közbiztonságáért kezdett tevékenykedni. Az idő múlásával már 40 fő fölé emelkedett a polgárőrök létszáma itt a faluban, és egy összetartó, együtt gondolkozó, együtt tevékenykedő csapat alakult ki belőlünk, közös értékrenddel. Én napjainkig az egyesület elnökségének voltam a tagja. Egyedüli nőként teljesítettem szolgálatot ebben a csapatban, ahol a gazdasági feladatok ellátásával bíztak meg. Önként vállalt munka volt ez az én részemről is, melyet tudásom szerint, becsülettel, lelkesedéssel láttam el.

A kezdetekkor nem volt egyszerű feladat 0 Ft-tal a zsebünkben, minden anyagi támogatás nélkül. A tagok havonta fizették tagdíjaikat. Ezen kívül plusz anyagiakkal is hozzájárultak a költségekhez a megadózott jövedelmükből azért, hogy tankolni tudjunk, hogy a működési költségeket fedezni tudjuk. Saját gépkocsival jártunk szolgálatba.

Az akkori parancsnok Gelénesi György volt. Vele, és a tagokkal közösen kerestük a továbblépéshez, a fejlődéshez szükséges anyagi forrásokat. A falu vállalkozóitól szponzori támogatást kérve sok helyen voltunk eredményesek. Sikerült az önkormányzat anyagi segítségét is megszerezni. Ő lett a legfőbb támogatónk. De nemcsak az önkormányzat, és a tehetősebbek segítettek minket anyagilag, hanem sok-sok perkátai polgár – köztük nyugdíjasok is – odaálltak mellénk szerény hozzájárulásukkal. Mi minden fillérnek nagyon örültünk, és mindent nagyon megköszöntünk, megbecsültünk.

Nem részletezem tovább az eseményeket. Minden eszközt megragadtam, amit csak tudtam, a polgárőrség anyagi és erkölcsi támogatásának megszerzéséért. 8 év után most nem üresen adom át a kasszát! A folyószámlánkon jelenleg 264.488 Ft van, a lekötött betétünk 2.307.360 Ft, a napi pénzpiacos betét pedig 330.000 Ft. Ez most mind a Perkátai Polgárőrség Közhasznú Egyesület vagyona. Jelenleg összesen 2.901.848Ft. Úgy gondolom, hogy jól gazdálkodtam, jól teljesítettem a rám bízott feladatot.

ELÉG VOLT!

A fenti kis „pénzügyi beszámoló” tükrében nyugodt szívvel adhatom át a stafétabotot az utódomnak, és kívánom Neki, hogy hasonló felfogású gazdálkodással lássa el feladatát.

Az utóbbi időben sokat változott a csapat összetétele. Napjainkra lecsökkent a létszám, nem tapasztalható már az a nagy összetartás sem, szétzilálódott a korábbi egység. A tisztújításon nem fogadtam már el az újrajelölést.

Most már van két autója is az egyesületnek, van a számlán pénz, a folyamatos működéshez a feltételek adottak. Lássák most már el mások is ezt a feladatot önzetlenül, becsülettel, ahogy eddig ÉN tettem!

Jöjjenek az újak, a fiatalok!

Sok sikert kívánok a polgárőrség további munkájához az elkövetkezendő évekre! Minden volt járőrtársamnak kitartást és további jó, eseménymentes szolgálatot kívánok!

A falu lakóinak pedig köszönöm, hogy segítették, támogatták a munkámat! Nem is tudják Önök, hogy milyen sokat jelentett számomra ez az együttműködés.

Köszönöm, hogy segíthettem!

Tisztelettel:

Jóvári Györgyné

A cikket a májusi Perkátai Hírekben olvashatják!

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.