2012. január 17. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

2011-es év évadzáró versenyét december 17.-én, a díjugrató szakág rendezte meg Székesfehérváron. A megmérettetés nagyon jó hangulatban zajlott. Gubicza Anett Bokros Boncával B/2 „110 cm-es” kategóriában 30 indulóból a 7. helyen végzett. 1 hónap pihenő következett a lovassportban. 2012 első versenyét pedig a fogathajtók rendezik meg, melynek eredményéről rövidesen beszámolok.

Lovassportban nagyon sikeres évet tudhatunk magunk mögött, három szakágban is képviseltük községünket. A Gyermek és Pónilovasok Országos Szövetségénél Horváth Fanni Bokrétával és Fridával, Kukucska Fanni Fridával állt starthoz ügyességi versenyszámokban. A lányok arany esővel kápráztattak el minket. A Magyar Lovas Szövetségnél díjugratásban Gubicza Anett A La Poutyval, Bokros Boncával, és Fakos Vikivel, Pavlicsek Lilla Krisztinnel, Rosta Renáta Fannival és Herminával, Tokodi Nikolett Maximussal versenyzett. A maguk kategóriájában példás versenyzéssel öregbítették Perkáta jó hírét. Összesen 54 versenynapon, 118 startot tudhatnak maguk mögött.

Az Országos Bajnokságon is képviseltük a Perkáta SE-t. Gubicza Anettnek, és a Fejér Megyei Díjugrató Szövetségnek már az is hatalmas siker volt, hogy Anett bejutott az OB-ra. Ebben a szakágban nemzetközi versenyre is eljutott, ahol Magyarország színeiben versengett. Rosta Renáta Fannival 1 kategóriát feljebb lépett. Pavlicsek Lilla és Tokodi Nikolett új lovaikkal szép eredményeket értek el.

Fogathajtásban Horváth Árpád, ifj. Horváth Árpád, és Dózsa Tamás Pluto Fülessel, Szenyorral, Bonifáccal, Fülöppel, Bongóval, és Bessyvel versengtek. A szabadtéri versenyeken B kategóriában élvezetes teljesítményeket láthattunk tőlük. A 3 napos versenyek maximális felkészültséget követelnek meg a versenyzőktől, ezt a perkátaiak kitűnően teljesítették, így eljutottak a Magyar Köztársaság Országos Fogathajtó Bajnokságára. A fedeles bajnokság 2012 márciusáig tart. Az 1. fordulón nagyon jól szerepeltek ifjaink.

2011-ben is részt vettünk községi rendezvényeken, és próbáltuk színesebbé tenni azokat. Láthattak minket huszár ruhában március 15.-én, vagy a virtus vetélkedő megnyitóján, csikós ruhában a szüreti felvonulásokon, Márton napi felvonuláson Márton lovasaiként, vagy civilben a községi rendezvényeken, amikor is lovagoltattunk.

A 2011-es évben a perkátai verseny rendezésére kaptunk pénzt Perkáta Nagyközség Önkormányzatától, melyről a Perkátai Hírek júliusi számában már részletesen beszámoltam. Egyéb, más pénzösszegbeli támogatást nem kaptunk. Minden egyes versenyt, startot, egyéb kiadást, saját maguk fizették a versenyzők, illetve szüleik. A 2011-es Perkáta SE tagdíjakat is mi magunk fizettük. (Az előző években ezt még megkaptuk támogatásként.) Már olvashatták a Perkátai Hírek novemberi számában, hogy az Önkormányzat adott egy területet a vízház mellett, amelyet lovas pályává alakíthatunk.

Köszönjük azoknak, akik eljöttek a versenyekre, és együtt izgultak velünk, köszönjük a sok-sok kétkezi segítséget, mely nélkül nem valósíthattuk volna meg sem a perkátai versenyt, sem a lovas pálya területének rendezését! A 2012-es évben tovább folytatjuk munkánkat. Sikeres versenyzést kívánok minden versenyzőtársamnak!

Orbán Brigitta

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.