• FELHÍVÁS parlagfű elleni védekezésre

  FELHÍVÁS parlagfű elleni védekezésre   Tisztelt Ingatlantulajdonosok! Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény. 17. § (4) bekezdése ugyanis kimondja: „A földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű...

 • Kiállítás megnyitó

  Szeretettel várjuk a vendégeinket, a kikapcsolódni vágyókat a Győry-kastélyba! A jelenlegi négy állandó kiállítás mellett időszaki tárlatokkal is várjuk a látogatóinkat! Időszaki kiállítások: „PENTELEI DERŰS CSEREPEI” címmel, Kiss-Kovács Klári fazekasművész agyagcsodáinak...

 • A Magyarországi Kovácsmíves Céhről

  A Magyarországi Kovácsmíves Céhről A Céh egy többéves folyamat eredményeként jött létre 1992-ben. A kezdetek az 1980–as évek végéig nyúlnak vissza, amikor a Szabolcs-Szatmár –Bereg m.-i Népművészeti Egyesület a Népművészeti Egyesületek Szövetsége támogatásával országos...

2012. szeptember 4. Szerző: perkata.hu 1 hozzászólás

Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. augusztus 15-i képviselő-testületi ülésén 5 képviselő (Somogyi Balázs polgármester, dr. Tóth Ferenc, Rajcsányi László József, Szilasy László, Szőke Imre Andor) volt jelen.

 • Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, 0 nem szavazattal és 0 tartózkodással elfogadta a módosított napirendet az alábbiak szerint.

NAPIREND

 1. Polgármesteri beszámoló az aktuális eseményekről
 2. Közkonyhai szolgáltatás tárgyában kiírt közbeszerzési eljárással kapcsolatos döntéshozatal
 3. Perkáta Nagyközség Önkormányzata óvadéki célú kötvény átstruktúrálása
 4. Perkáta Nagyközség Önkormányzata által a Közép-dunántúli régióban a KDOP-2.1.1/b-12 számú pályázatra Magyar-kínai kulturális központ és találkozóhely kialakítása a Győri kastélyban címmel benyújtandó pályázattal kapcsolatos döntéshozatal
 5. Egyebek
 • Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, 0 nem szavazattal és 0 tartózkodással a helyi önkormányzat oktatási intézményeiben és szociális ágazatában közétkeztetési szolgáltatás biztosítása tárgyában indított közbeszerzési eljárás keretében beérkezett ajánlatok közül az EU-FORCE 08 KFT. (1037 Budapest, Kolostor u. 11.) árajánlatát érvénytelennek, a TS Gastro Kft. (2730 Albertirsa, Pesti út 32.) , a SODEXO Magyarország Szolgáltató Kft. (1143 Budapest, Ilka u. 31.), a JUNIOR Vendéglátó Zrt. (1095 Budapest, Mester u. 29-31.) és az EUREST Étteremüzemeltető Kft. (1117 Budapest, Alíz u. 2.) árajánlatát érvényesnek minősítette.
 • Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, 0 nem szavazattal és 0 tartózkodással a helyi önkormányzat oktatási intézményeiben és szociális ágazatában közétkeztetési szolgáltatás biztosítása tárgyában indított közbeszerzési eljárást a Közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 76. § (1) bekezdés c) pontja értelmében eredménytelennek nyilvánította, mivel egyik ajánlattevő sem tett – az ajánlatkérő rendelkezésére álló anyagi fedezet mértékére tekintettel – megfelelő ajánlatot.
 • Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, 0 nem szavazattal és 0 tartózkodással elfogadta a 1104 hrsz. alatti perkátai Győry-kastély állapotáról és az ahhoz kapcsolódó funkciók ellátásáról szóló állapotfelmérő jelentést, és ez alapján felkéri a település polgármesterét a költözés és a funkció áttelepítés előkészítésére. Az áttelepítés lehetséges célobjektumai a következők: 1104 hsz, Győry-kastély oldalszárnyai B és C épület szolgálati lakások. A testület egyértelmű álláspontja, hogy az átköltöztetés után a közfeladat ellátás színvonala nem sérül.
 • Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, 0 nem szavazattal és 0 tartózkodással elfogadta a tájékoztatást és az alapján úgy dönt, hogy a 1104 hrsz. alatti perkátai Győry-kastély fő szárnyának fejlesztése érdekében tervezett pályázati projekt részeként a fotovoltatikus napelemet nem a kastélyon (ahol az nem engedélyezett), hanem a 650/1 hrsz. alatti perkátai orvosi rendelő tetején valósítja meg azon kikötéssel, hogy az itt megtermelt zöld áram költségcsökkentési hatását a kastély főszárny elszámolásaiban kell szerepeltetni. A képviselő-testület a döntésével összhangban megbízza a település polgármesterét, hogy a pályázat készítőit tájékoztassa a döntésről és kérje fel őket, hogy a pályázatban jelen döntéssel összhangban prezentálják a megújuló fejlesztési elem meglétét.
 • Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, 0 nem szavazattal és 0 tartózkodással úgy határozott, hogy a 1104 hsz. alatti perkátai Győry-kastély fő szárnyának fejlesztése érdekében tervezett pályázati projekt részeként 6,5 fő foglalkoztatását vállalja. A képviselő-testület a döntésével összhangban megbízza a település polgármesterét, hogy a pályázat készítőit tájékoztassa a döntésről és kérje fel őket, hogy a pályázatban jelen döntéssel összhangban prezentálják a foglalkoztatási adatokat.
 • Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, 0 nem szavazattal és 0 tartózkodással úgy határozott, hogy a 1104 hsz. alatti perkátai Győry-kastély fő szárnyának fejlesztése érdekében a KDOP-2.1.1/B-12 pályázatra, a Magyar-kínai kulturális központ és találkozóhely kialakítása a Győry-kastélyban címmel pályázatot nyújt be a mellékelt költségvetéssel. A képviselő-testület a döntésével összhangban megbízza a település polgármesterét, hogy a pályázat készítőit tájékoztassa a döntésről és kérje fel őket, hogy a pályázatot jelen döntéssel összhangban készítsék elő.
 • Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, 0 nem szavazattal és 0 tartózkodással az 55/2012. (V. 31.) számú határozatával módosított 16/2012. (III. 27.) számú határozatát az alábbiak szerint módosítja:

Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete engedélyezte a Perkátai Természetvédő Egyesület részére az Egyesület nevében szereplő Perkátai kifejezés használatát.

Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete engedélyezte, hogy az   Egyesület székhelyeként bejegyeztetheti a 2431 Perkáta, Dózsa Gy. u. 15. szám alatti – kizárólagos (1/1) arányú tulajdonát képező - Perkáta-Nagykarácsony Általános Művelődési Központ – József Attila Könyvtár és Művészetoktatási intézményegység helyiségeit szívességi használat céljából.

Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete alapító tagként tagsági viszonyt létesít a Perkátai Természetvédő Egyesület nevű társadalmi szervezettel.

2012. augusztus 15. – Perkáta testületi ülés 2. rész


2012. augusztus 15. – Perkáta testületi ülés 1. rész


kategóriák: Ajánló, testületi

Egy hozzászólás

 1. DIVDV1 szerint:

  Sziasztok. Azért nem tartom jónak a rövidített beszámolót mivel erős csúsztatásokat tartalmazhat és nem mutatja be jól a képviselők munkáját.
  1)Közkonyhai pályázatot én ajánlottam elsőként, hogy nyilvánítsuk eredménytelennek. Akik ott voltak emlékezhetnek parázs vita alakult ki mit lehet és mit nem beleírni egy pályázatba.
  2)Győry-kastély állapotáról és az ahhoz kapcsolódó funkciók ellátásáról szóló állapotfelmérő jelentést, elfogadtuk és ez alapján felkértük a település polgármesterét a költözés előkészítésére. A KASTÉLY ÉLETVESZÉLYES, ÉS MÉG MINDIG MUNKA FOLYIK BENNE.
  A könyvtár lehetséges helyszíneként én a régi paplakot javasoltam. Nem csak azért mert tágas és nagy másra is használható/KLUBB RAKTÁR STB pincéje van hanem azért is mert a könyvek a költöztetést megsínylik és majd egyszer újra kell őket költöztetni. Valamint a szolgálati lakásból így kevesebb lesz.
  Lakásokban a könyvek és a többi szolgáltatás ugyanolyan színvonalon nem biztosíthatóak.
  SZŐKE IMRE KÉPVISELŐ

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.