2019. szeptember 17. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Bankautomata ügy

             Számos perkátai polgár igénye egy bankautomata léte településünkön. Az azóta csődbe ment Alba Takarékszövetkezet volt épületénél most is látható egy automata, de azóta az épület már többször cserélt gazdát. A helyi kereskedelmi és vendéglátó vállalkozások is kénytelenek egyre inkább terminállal rendelkezni, de még így is szükséges lenne egy automata telepítése.

Önkormányzatunk szándéka, hogy automatát hozzon a településre, akár önkormányzati épülethez, akár egy közterületre nyíló vállalkozási épülethez. Mind önállóan, mind vállalkozással közösen kerestünk már meg pénzintézeteket, elsőként az önkormányzati számlavezető és hazai piacvezető OTP Nyrt-t automata kihelyezése céljából. Önkormányzatunk jelenleg az OTP-nél, illetve nagyobb összegű pályázatok esetén a Magyar Államkincstárnál vezet számlát. A pénzintézetek jelezték, hogy számukra már azért nem éri meg automatát kihelyezni, mert az évekkel ezelőtti kormányzati döntés értelmében, havi két felvétellel 150.000 forint erejéig ingyenes a pénzfelvétel a polgároknak, így veszteségesek az automaták. A mostani megkeresésünknél jeleztük azt, hogy az önkormányzat anyagi terhet is vállalna az automata telepítése kapcsán, ami milliós nagyságrendű költség is lehet évente, de a perkátai polgárok kiszolgálása, támogatása a feladata a mindenkori önkormányzatnak.

Perkáta, 2019. szeptember 17.

Somogyi Balázs

image1

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.