• Meghívó

    Tisztelt Lakosság! Fogadják szeretettel a Kossuth-díjas szobrász és éremművész időszaki kiállításának megnyitó ünnepségére való meghívásunkat! Tisztelettel: Oláh István polgármester  

  • Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel

    „Az idő nem áll meg – Múltunk az értékek megőrzésére és továbbadására kötelez” Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel 2024. március 20-án egy példaértékű találkozás helyszíne volt Perkátán a Győry-kastély. Két jeles szociológussal találkozhatott...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.03.27-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • TAVASZKÖSZÖNTŐ ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

    - 2024. MÁRCIUS 20. SZERDA, 16 ÓRA -

  • Március 15-ei megemlékezés Perkátán

    Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztünk meg a településünkön. Az esemény március 14-én, 17 órakor vette kezdetét a Győry-kastélyban. Ünnepi beszédet mondott Oláh István polgármester úr. Vendégünk...

2019. szeptember 17. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Önkormányzati választások – 2019. október 13. – Polgármesterjelöltek bemutatkozása

logó

Perkáta Nagyközség Önkormányzata a 2019. október 13-ai önkormányzati választásokra tekintettel ki adja a Perkátai Hírek választási különszámát, melyben lehetőséget kíván biztosítani, hogy a polgármester-, képviselő-, illetve a nemzetiségi képviselőjelöltek a választópolgárok előtt bemutatkozhassanak. A bemutatkozó írásokat 2019. szeptember 16, 12:00-ig lehetett eljuttatni az önkormányzat számára. Az megküldött bemutatkozásokat ezúton közzétesszük Perkáta Nagyközség hivatalos médiafelületén, a www.perkata.hu-n is.

A bemutatkozó cikknek az alábbi kritériumoknak kell megfelelnie:

  • polgármesterjelölt esetén minimum 1900, maximum: 2000 karakter,
  • képviselőjelölt esetén minimum 900, maximum: 1000 karakter,
  • nemzetiségi képviselőjelölt esetén minimum 500, maximum 600 karakter.

Betűtípus, -méret: Times New Roman 12-es.
A bemutatkozás mellé egy 240×340 pixel felbontású fényképet is lehet mellékelni, a lap színesben fog megjelenni.

A bemutatkozó anyagok a jelöltek által leadott formában jelennek meg, azokon semmiféle változtatást (stilisztikai javítást, illetve helyesírási hibák kijavítását) nem végeztünk el.

A nemzetiségi képviselőjelöltek nem éltek a bemutatkozás lehetőségével.

Az alábbiakban a polgármesterjelöltek bemutatkozását olvashatják:

1. Szőke Imre Andor, független

Tisztelt perkátaiak.

Kevés embernek kell bemutatkoznom közületek, hiszem majd mindenki ismer. Lassan negyed százada élek köztetek figyelve a falu életét fejlődését. Feleségem Szőkéné Forintos Zsuzsanna 23 éve dolgozik Dr Székely Károly és felesége Dr Székely Krisztina mellett mint fogászati szakaszisztens.
Mikor ide költöztünk még nem volt csatorna, nem volt minden háznál internet ami volt is perc alapú. Radeczki polgármester úr idejében nem voltak pályázatok mégis lett csatorna mivel összefogott a falu és az önkormányzat, közös erővel megoldotta a nehézségek áthidalását. De ez már régen volt. Akkor még a faluért tenni akaró emberek ültek a képviselő testületben. A jelenlegi vezetés nem tudja megoldani, hogy legyen mindenhol közvilágítás, mindenhol le legyen vágva a burjánzó gaz. Nem tudta megoldani az önkormányzati bérlő kijelölésű /ALBÉRLET/ házak, lakások számának emelését. Pedig a mai világban lenne rá szükség leginkább. Az utak állapota is folyamatosan romlik valamit azzal is kezdeni kellett volna de olyan egyszerű dolgok mint egy buszváró megépítése és zebra felfestése is gondot okozott az iskola előtt. Vajon mit tud ígérni még amit elhisznek az emberek?? Még több fát amit tavaly se kaptak meg a rászorulók?? Focicsapatunk már nincs, pedig mennyi tehetség rúgta nálunk a bőrt. Megvárjuk, hogy minden tönkremenjen?? Mivel én nem szeretném megvárni ezért indulok polgármester jelöltnek. Tudom, hogy csapatommal jó irányba tudjuk fordítani a falu szekerét.
Aki nem ismerne. Szőke Imre Andor 59-éves vállalkozó vagyok. Több cégem is van abból egy Belgiumban. Dunaújvárosi telephelyen munkásszállást, karosszériás műhelyt üzemeltetek. Perkátán is több házam van. Ezeket csak azért írom le, hogy tudjátok én nem azért indulok mert a fizetésre fáj a fogam. A fizetés java részét a programom megvalósítására fogom költeni.
Az emberekért Perkátáért a falu javáért.

Szőke Imre

szoke-imre-andor-04681

 

2. Horváth Balázs, független

Tisztelt perkátai választópolgárok!

Horváth Balázs vagyok, polgármester-, és képviselő jelölt.
Móron születtem, tanulmányaimat Bodajkon, Móron és Székesfehérváron folytattam. 2008-ban Dunaújvárosba költöztem, azóta folyamatosan jelen voltam Perkátán, majd 2017-ben ide is költöztem családommal.
Előnynek tartom, hogy több városban is éltem, láttam az ottani problémákat és az azok megoldásához vezető utakat, amik véleményem szerint Perkátán is megvalósíthatóak.
A jelenlegi vezetés minden tőle telhetőt megtesz a falu helyzetének javítására, de ez kevésnek bizonyul. Amíg Perkáta nem egységes, két-három pártra van szakadva, addig nem gondolom, hogy minden megoldható lenne.
Ígérni nem szeretnék, azzal tudom, hogy tele van a padlás, de megválasztásom esetén céljaim a következők:
Ha szakaszosan is, de el kell kezdeni a járdák rendbe hozását. Tarthatatlan, hogy egy babakocsit nem lehet végig tolni a falun, anélkül, hogy a csecsemő agyrázkódást ne kapna.
A pormentes burkolattal nem rendelkező utak rendszeres karbantartása.
Gyalogátkelő-helyek kialakításának kérvényezése kiemelten fontos!
Szeretnék megvalósítani egy komposzt telepet, amely területén lehetőség lenne legális hulladék lerakására. Erre azért van szükség, hogy néhány zsák sittet vagy más kismennyiségű, nem háztartási hulladékot ne a határba, a földekre vigyenek ki az emberek.
A már megvalósult térfigyelő rendszer beüzemelése és használatba vétele, a működtetés költségeinek előteremtése.
Az egészségügyi rendszer fejlesztése, az üres háziorvosi státusz betöltése.
Gyermekorvosi rendelő kialakítása, heti öt napi rendelési idővel, gyermekorvos foglalkoztatása.
Az olyan „apróságokra”, mint egy ATM automata üzembe helyezése, a szociálisan rászorulók segítése, játszóterek felújítása, azok karbantartása, utcai szemetes edények kihelyezése, stb., karakterhiány miatt nem térek ki.
A sikerhez egységes közösségre van szükség. Én az összefogásban, az együtt gondolkodásban, az együtt cselekvésben hiszek!

horváth balázs

3. Somogyi Balázs, PÖPE-FIDESZ-KDNP

Somogyi Balázs vagyok, 13 éve az Önök bizalmából Perkáta polgármestere, tudom, hogy sokan édesapám, Soma miatt is szavaztak rám. Az elmúlt ciklusban számos eredményt értünk el, amelyeket a jelenlegi önkormányzati képviselőkkel, az intézményekkel, civil szervezetekkel és a perkátai polgárokkal közösen terveztünk, kiemelkedik a kastély főépületének felújítása, a rendelő és az óvoda bővítése, több közintézmény energetikai felújítása, napelemmel való ellátása, műfüves pálya építése és közel 180 perkátai fiatal helybentartási támogatása. Az akkori vállalásaink döntő részét teljesítettük, amellyel településünket építettük, szépítettük, fejlesztettük, de még számos feladat áll előttünk. Társaimmal fontosnak tartjuk a Faluház megújítását, az utak felújítását, az iskola, az óvoda-bölcsőde és az orvosi rendelő további korszerűsítését. Kiemelt egész településrészek vízelvezető rendszerének a felújítása, a kastélyegyüttes teljes megújítása, a kastélypark sportolási-pihenési célú fejlesztése és a közterületek hatékonyabb karbantartása. A temető kegyeleti tereinek fejlesztését tervezzük, ahogy a közbiztonság erősítését is. Számos járda és a volt főút melletti árok felújítása elodázhatatlan, ahogy a hivatal belső felújítása és akadálymentesítése, bankautomata telepítése és jópár közvilágítási bővítés is. A tervezésnél mindig is elsődlegesnek tartottuk, hogy miből valósítjuk meg a fejlesztéseket. A pályázatokban az elmúlt évtizedben sikeres település lettünk, de még többet kell tennünk az uniós és hazai forrásokért, illetve célunk a 3 évvel ezelőtt felépült áramátadó melletti területeken nagy naperőműpark projekt támogatása, ami többszörösére növelné a saját bevételeinket. A problémák felismerésén túl, a cél a feladatok megvalósítása, amelyben kérem, hogy a mellettem induló Bogó Anikót, Kovács Ferencet, Pavlicsek Csabát, Szabó Tamást, Szilasy Lászlót és Vátkainé Boda Ildikót is támogassák a közös munka folytatásában! Közösség, szakértelem, fejlesztés, biztonság, Csak Perkáta!

Somogyi Balázs

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.