• A Magyar Kultúra Napjára emlékeztünk Perkátán!

  Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. 1989-ben született meg az a törvény, amely először mondta ki, hogy Kölcsey Ferenc Himnusza a magyar nemzet szimbóluma, s ettől az időtől fogva január 22-e a Magyar Kultúra Napja. Ezen a napon az ország számos településén,...

 • Alpolgármesteri beszámoló

  Tisztelt Lakosság!   Környezetünk védelme, ápolása messzemenőkig fontos feladatunk, hiszen ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy gyermekeinkre egy élhető települést hagyjunk. Ebben a feladatban a fáknak kiemelt szerepe van, hiszen mind a levegő minőségére, mind a talaj állapotára,...

 • Alpolgármesteri tájékoztató

  Tisztelt Lakosság! 2022. január 12-én megtartottuk az esztendő első testületi ülését, melynek főbb döntéseiről és híreiről az alábbiakban tájékoztatom Önöket. Az egyik legfontosabb – ha nem a legfontosabb – témánk a jelenleg elérhető pályázatokban való részvétel, mely...

 • Meghívó képviselő-testületi ülésre

  MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2022. január 12-én (szerda) 18 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: 1. Magyar Falu Program pályázatainak benyújtásával kapcsolatos...

2020. március 5. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Kutatás a Nemzeti Ifjúsági Tanács által

A Nemzeti Ifjúsági Tanács szakemberei keresték meg a perkátai „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesületet egy kutatással kapcsolatosan 2020. március 4-én. A felmérés egy Európai Uniós projekt keretei között zajlik ország szerte, több nagyvárosban, községben jártak már a tanácstól, hogy a fiatalokkal beszélgessenek, a véleményüket hallják többek között a munkavállalás és a helyben maradás témakörében. A „Szólj bele!” elnevezésű ifjúsági párbeszéd során szerzett adatokat, eredményeket, az EU beépíti az ifjúsági stratégiájába.
A perkátai ifjúsági egyesület részéről az érkezőket Horváth Dóra, az egyesület elnöke fogadta, aki elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy a csapatuk is megkérdezésre kerül a kutatásban. Összesen hat, az egyesülettel kapcsolatban lévő fiatalt interjúvoltak meg a délután során, melyre a Győry-kastély épületében került sor.
- Több szempontból is hasznosnak mondanám a felmérést – nyilatkozott Győri István, a „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület alelnöke. – Jó dolog látni és tapasztalni azt, hogy felismerik a problémákat, tenni akarnak ellenük. Szép kezdeményezés, hogy a helyi fiatalokat, akik a célcsoportot is alkotják, kérdezik meg a helyzetről, ezzel lehetőséget biztosítanak nekik a – felméréssel – a problémák, problémáik feltárásához, ez által pedig megoldás kereséséhez.
Az alelnök még hozzáfűzte, hogy a felmérésen a fiatalok helyzete, jövőbeli kilátásai, munkavállalási lehetőségei, illetve mindennapi életvitele volt a téma. Problémákat, sajátos helyzetet kívántak felmérni, ami véleménye szerint sikerült is, – legalábbis a VELED részéről. – El tudtunk beszélgetni a falvak körülményeiről, munkalehetőségekről, jövőbeli elképzeléseinkről is.
A beszélgetés során szóba került az egyesület is, aminek köszönhetően a szakemberek képet kaphattak a perkátai csapat tevékenységéről, közösségi életéről. Taraczközi Anna a „Szólj bele!” projektmenedzsere elmondta, hogy szimpatikus, ahogy a fiatalok igyekeznek aktívan részt venni a helyi közösségi életben és bevonni társaikat.
A beszélgetés az esti órákban ért véget a Győry-kastélyban, s utána egy vacsorára is meghívták a résztvevőket a szervezők.

VELED Egyesület

20200304_172407

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.