2020. március 17. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Lezárás 2. második napja, március 17. Az iskola már tegnap bezárta épületét, elkezdődött a digitális oktatás. Az óvodába a tegnap után már csak 3 gyermeket hoztak a szülők. A Polgármesteri Hivatalban az előző naphoz képest jelentősen csökkent az ügyfélforgalom, a szociális intézmény és számos intézményünkből a segítő kollégák tovább folytatták a 70 éven felüliek felkeresését. A postán már hétfőtől ahány ablak, annyi ügyfél beengedésre tértek át, a lakosságot felkereső postások védőfelszerelést kaptak. A boltokban szigorodtak a beengedési rendszerek és további óvintézkedések várhatóak. Az orvosi rendelőben csökkent a beteglétszám, viszont a gyógyszertár előtt továbbra is jelentős sor volt.

A településen levő tapasztalat, hogy nagyon sokan mozognak a településen, sok gyermek és sok idős van kint az utcán. Kérjük a perkátaiakat, hogy ne plusz vakációként fogják fel a mostani helyzetet, hanem az egészségük védelme érdekében történő elővigyázatossági időszakékként. Többen jelezték, hogy sokan külföldről hazatérve intézik az ügyeiket, igaz hogy csak négy országból (Kína, Dél-Korea, Olaszország és Irán) van kötelező két hetes házikarantén, de az Ausztria, Németország és Nagy-Britannia is nagyobb fertőzöttségű, mint Magyarország, ezért mindenkit kérünk a felelősségteljes cselekvésre. A mostani időszak legfontosabb feladata a polgárok számára, hogy maradjanak otthon, csak munka, egy személyi bevásárlás, idősgondozás és egészségügyi ellátás miatt mozduljanak ki.

Somogyi Balázs

Hivatal ablakos félfogadás 200317 Üres óvoda 200317

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.