• FELHÍVÁS parlagfű elleni védekezésre

    FELHÍVÁS parlagfű elleni védekezésre   Tisztelt Ingatlantulajdonosok! Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény. 17. § (4) bekezdése ugyanis kimondja: „A földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű...

  • Kiállítás megnyitó

    Szeretettel várjuk a vendégeinket, a kikapcsolódni vágyókat a Győry-kastélyba! A jelenlegi négy állandó kiállítás mellett időszaki tárlatokkal is várjuk a látogatóinkat! Időszaki kiállítások: „PENTELEI DERŰS CSEREPEI” címmel, Kiss-Kovács Klári fazekasművész agyagcsodáinak...

  • A Magyarországi Kovácsmíves Céhről

    A Magyarországi Kovácsmíves Céhről A Céh egy többéves folyamat eredményeként jött létre 1992-ben. A kezdetek az 1980–as évek végéig nyúlnak vissza, amikor a Szabolcs-Szatmár –Bereg m.-i Népművészeti Egyesület a Népművészeti Egyesületek Szövetsége támogatásával országos...

2020. március 16. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Március 16-án érvényben lévő változtatások és helyzetkép

 A mai döntések értelmében lezárásra kerülnek az országhatáraink, csak magyar állampolgárok léphetnek be. Az éttermek és egyéb vendéglátóhelyek nyitva tartása is korlátozásra kerül, csak 15 óráig lehetnek nyitva.

Perkátán ezzel kapcsolatban a vendéglátóhelyek nyitvatartási ideje a legszorosabb határidővel korlátozva lesz, amint a jogszabály kiadásra kerül, akár a mai naptól, de legkésőbb a holnapi naptól.

Az élelmiszer- és egyéb kereskedelmi egységeknél is ajánlott a korlátozás bevezetése, akár úgy is, hogy a vásárló az eladótérbe nem menjen be, ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt.

Az orvosi rendelőben, a védőnőknél és a fogorvosi rendelőben életbe léptek a hétvégén hozott döntések, cél az, hogy csak az menjen az egészségügyi intézményekben, akinek ez halaszthatatlan.

Az iskola természetesen zárva tart és elindítja a digitális oktatást a perkátai tanulók számára.

Az óvodába ma már csak 8 gyermeket hoztak azok a szülők, akik máshogy nem tudták megoldani a gyermekek ellátását, a gyermekfelügyeletet elsősorban azon szülők számára kívánjuk biztosítani, akik egészségügyi vagy rendvédelmi munkájuk miatt most az ország lakóit védik.

A legfontosabb feladatunk az idős és mozgásukban korlátozott perkátaiak védelme, ezért ma megkezdtük közel a 70 éven felüli perkátai polgárok tényleges megkeresését kb. 10 fővel, hogy felmérjük, kinek milyen ellátásra (élelmiszerbevásárlás és gyógyszerfelírás) van szükségük, mivel az ő esetükben kiemelten ajánlott, hogy ne hagyják el az otthonukat. A megkeresés a közterületen, a kapuban történik, az idősektől megkérdezzük, hogy amennyiben további szigorítások lépnek életbe, akkor ki gondoskodik róluk, ki figyel rájuk, és azok telefonszámát is elkérjük. Akinek helyben élő rokona, fiatalabb, ismerőse van, azoktól elvárható, hogy gondoskodjanak róluk, ezért kérünk mindenkit, hogy figyeljen a rokonaira, szomszédjaira. Közel 360 fő 70 évnél idősebb polgár él Perkátán és nyilván nagy részüknek van segítőjük, de sokaknak senkije sem lehet, elsősorban őróluk próbál gondoskodni az önkormányzat vagy az intézményhálózat. Ebben nagy segítségünkre lesz a Polgárőrség, amely már felajánlotta a bárminemű segítségét, illetve számos más civil önkéntes.

Más országok példáiból kiindulva, már most ajánlom mindenkinek, hogy csak:

-          munkába

-          lehetőség szerint egyedül bevásárolni

-          gyógyszert vásárolni és egészségügyi ellátást igénybe venni

-          idős családtagjáról, ismerőséről gondoskodni

hagyja el az otthonát. Ez most még csak ajánlás, de lehet, hogy néhány napon belül előírás lesz.

Köszönöm az eddigi fegyelmezettséget és együttműködést, erre a továbbiakban is nagy szükség lesz!

Perkáta, 2020. március 16.

Somogyi Balázs

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.