• MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2022. május 25-én (szerda) 16.30 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: 1. Beszámoló a Háziorvosi Szolgáltató 2021. évben végzett munkájáról 2....

 • Szakértői konferencia a Győry-kastélyban

  2022. május 18-án Perkáta adott otthont egy Konferenciának, melyen oktatási szakértők vettek részt. A Programon Kundakker Ferencné a KÖSZOE Fejér megyei elnöke köszöntötte a résztvevőket és vázolta a délután folyamán megtartott előadások témáját. Az aktuális feladatokról,...

 • Aszfaltozás miatt 36 órás útlezárás lesz a Sport utca érintett szakaszán

  Tisztelt lakosok! Az aszfaltozási munkák miatt a Sport utca érintett szakaszán péntek (05.20) reggel 6 órától szombat (05.21) 18 óráig útlezárás lesz. A Dózsa György utca felőli résznél , az Alkotmány és a Baross utca felől útlezáró táblák és szalag is jelzi majd ezt. Kérjük...

 • Kamarai választás

  KAMARAI VÁLASZTÁS 2022.05.20-án.  

 • Kukák ürítése 2022. 05.19-én a Deák Ferenc utcában, az aszfaltozás ideje alatt

  Tisztelt lakosok! A Vertikál Zrt 2022. május 19-én – a településen – a kukák ürítését, a Deák Ferenc utcában kezdi. A szolgáltatóval az egyeztetés megtörtént. Kérem a Deák Ferenc utcai lakókat, hogy a kukákat legkésőbb reggel fél 7-re helyezzék ki lakóhelyük elé. Köszönettel, Oláh...

2020. március 9. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Sakkverseny Perkátán – immár harmadik alkalommal

Az idei évben is megszervezésre kerül a Fejér Megye Sakkverseny versenysorozat, melynek első fordulóját, a III. Perkáta Kupát Perkátán, a Győry-kastély dísztermében szervezte meg a Fejér Megyei Sakkszövetség, a Királysakk SE és Perkáta Nagyközség Önkormányzata. A 2020. március 7-én, 9 órakor kezdődő eseményre Dunaújvárosból, Érdről, Martonvásárról, Mórról, Perkátáról, Rácalmásról Sárosdról, Székesfehérvárról és Válról is érkeztek nevezők, felnőttek és gyermekek egyaránt. A délelőttön Katona Ferenc, a verseny egyik főszervezője köszöntötte a megjelenteket, s ismertette a szabályokat a program során.
- Kitűnő környezetben, a Győry-kastélyban ültek a sakktábla mögé a versenyzők – nyilatkozott Katona Ferenc. – Ötvenhárman indultak a megmérettetésen.
Négy plusz egy kategóriába nevezhettek az érdeklődők: az amatőr csoportba olyanokat vártak, akik még nem vettek részt versenyen, az I. csoportba a 2011. január 1-e után, a II-es csoportba a 2009. január 1-e után, a III. csoportba a 2005. január 1-e után születetteket várták, s a IV. korcsoportnál nem volt korhatár megszabva. A fiú és lány versenyzőket külön értékelte a zsűri, Katona Ferenc és Szabó Anna, s maga a verseny lebonyolítása a hat fordulós svájci rendszerben zajlott, 20-20 perc gondolkodási idővel, továbbá órát is használtak a versenyen.
A mozgalmas nap során a következő eredmények születtek: a kezdő fiúknál első helyezett lett Ihász Attila, a lányoknál pedig Németh-Szávai Jázmin. Az I. korcsoportban a fiúknál az aranyérmet Sütöri Ákos vihette haza. A II. csoportban Tóth Noel került ki győztesként a mérkőzésekből, míg a III. korcsoport lányai közül első lett Krizsán Krisztina, a fiúknál pedig Almádi Tamás. A IV. korcsoport versenyzői közül Szunyogh István nyerte el az első helyezést.
A program a kora délutáni órákban ért véget a Győry-kastély épületében, s a versenysorozat következő állomása 2020. március 21-én Rácalmás lesz.

Horváth Dóri

P1080429

P1080432

P1080445

P1080449

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.