• Meghívó

  Tollkollekciók és könyvkötészeti remekek rendhagyó tárlatára hívjuk az érdeklődőket 2021. november 4-én, csütörtökön, 17 órakor!  

 • Rendhagyó kiállítások Szent András havában!

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Győry-kastélyban berendezett tárlatok megnyitójára!      

 • MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2021. október 27-én (szerda) 17 órától  az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: „A természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás...

 • Meghívó – Lakossági fórum ingyenes napelemrendszerekről a Sky System Kft. szervezésében.

  Sok szeretettel meghívunk mindenkit a Sky System Kft. által megrendezett lakossági fórumra, melynek témája a 100%-osan államilag finanszírozott napelemrendszerek („Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva”). A...

 • HUMORRAL TÖLTŐDJ! STAND UP COMEDY

  Felejthetetlen, szórakoztató előadás részesei lehettek szombat délután, a kastély dísztermébe látogatók. A Stand Up Comedy Humortársulat tagja, Szép Bence nyitotta meg az előadást, majd a Karinthy-gyűrűs Maksa Zoltán lépett a színpadra. Szép Bence többször fellépett már a...

2020. március 18. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Veszélyhelyzet 7. napja, a lezárás 3. napja – március 18.

 Reggel Perkátán értekezletet hívtam össze, amelyen a háziorvos, a Védőnői Szolgálat, a Perkátai Szociális Központ, a Perkátai ÁMK és azon belül az óvoda, az általános iskola, a Polgármesteri Hivatal vezetői, a KMB-sünk és az alpolgármesterek vettek részt. Értékeltük az elmúlt egy hét során hozott intézkedéseket. Az orvosi rendelőben Dr. Kormos Zoltán által javasolt és kialakított protokoll nagyon jól működik és sokat segít a betegforgalom csökkentésében, hogy a receptírás szabályai rugalmasak lettek. A gyógyszertár betegforgalma tovább is rendkívül magas.

A szociális központ első körben felmérte a 70 éven felülieket, amelyet tovább folytat. Új szabály, hogy a szociális étkezésben résztvevők csak kiszállítással juthatnak ételhez, eddig a 110 szociális étkeztetett közül 65 fő kiszállítva kapta meg az ételt, míg 45-en mentek érte. A következő napokban az intézmény átszervezi a feladatot, hogy mindenki kiszállítva jusson a szociális étkezéshez.

Az óvoda és az iskola beindította a digitális oktatást, az óvónők csoportonként, az általános iskolai pedagógusok osztályonként szervezik a gyermekeink nevelő-oktató munkáját. Az óvodai, az iskolai, szociális és kulturális intézményi dolgozóink a mostani feladataik mellett az idősgondozás és egyéb ellátási feladatokban is részt vesznek, többek között maszkok készítése kezdődött meg. De emellett az egészségügyi intézmények háttérfeladatait is átveszik, pl. az egészségügyi munkaruhák mosását.

A rendőrség beszámolt róla, hogy nincs Perkátán kötelező házi karanténban egyetlen személy sem, amennyiben valakinek kérdése, problémája van ezzel a témakörrel kapcsolatban, akkor ők azt ellenőrzik.

A következő időszak lehetséges feladatait is számba vettük, illetve számos témakört érintettünk, így közös tapasztalás, hogy tovább kell folytatni az idősek számára szóló tájékoztatást, hogy legveszélyeztetettebb csoportként maradjanak otthon, bízzák másra az ellátásukat. A közterületeken a játszóterek lezárása is megtörténik. Egyre több információ lát napvilágot a koronavírus kapcsán, így az, hogy különböző felületeken mennyi ideig él meg, ezért fontos, hogy a vásárolt áruhoz, élelmiszerhez lehetőség szerint 1 napig ne nyúljunk, de a most még inkább felélénkülő futárszolgálati szállításnál akár 3-4 napig se nyúljunk a rendelt áruhoz, ennyi időt már semmilyen felületen nem él túl a vírus.

A legfontosabb alapelvek, hogy a helyi közösségért, Perkátáért a helyi erők, a helyi szakemberek tudnak legtöbbet megtenni, ezért az összefogás tud segíteni, másrészt pedig a személyes találkozások csökkentése tudja lelassítani a vírus fertőzést, azaz csak munka, élelmiszervásárlás, idősgondozás és egészségügyi ügyek miatt menjünk el otthonról, alkalmazzuk a MARADJ OTTHON elvet.

Perkáta, 2020. március 18.

Somogyi Balázs

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.