2020. május 14. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Faluüzemeltetési hírek

Minden évben két kritikus időszaka van a Faluüzemeltetésnek, egyrészt a téli időszak, amikor is a hóhelyzet miatt különleges kihívások elé állhatnak, az időjárásnak köszönhetően idén ez nem volt igazán megterhelő. Másrészt a tavaszi első kaszálási időszak, április-májusban, amikor leginkább nő a fű és a gaz, amelyben a Faluüzemeltetés gépi és gyalogos fűkaszás munkatársai extramunkát kell hogy végezzenek. Ezt teszik most is, amelyben nagyon köszönjük Prétor Ferenc és munkatársai erőn felüli munkáját, illetve mindazokét is, akik Sarok Mihály, településüzemeltetésért felelős alpolgármesterrel együtt önkéntes felajánlásból segítik, támogatják ezt a munkát.

A Faluüzemeltetés főállású létszáma megegyezik az 1 évvel ezelőtti állapottal, és a közfoglalkoztatottak száma is hasonló. A gépek állományában a tavaly decemberben vásárolt traktor és fűkasza évek óta a legkomolyabb faluüzemeltetési fejlesztés, illetve néhány kisebb eszköz is most állt munkába, de mivel ezek fogyóeszközök, ezért a pótlásuk, vásárlásuk mindig időszerű, a mostani időszakban az önkormányzati gépállomány mellett más gépek is üzembe álltak, ebben is köszönjük a felajánlásokat.

A múlt héten két napon is áramszünet volt Perkátán, amelyen kisebb gallyazást is végzett a szolgáltató. Szerencsére csak kisebb mennyiség került levágásra az elmúlt évekhez képest, a gallyakat az elmúlt időszakhoz hasonlóan a vízmű melletti területre vitte az Faluüzemeltetés, viszont az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben a cél az, hogy minél hamarabb eltüzelésre kerüljenek a gallyak, ezért kérjük a lakosságot, hogy semmit ne tegyenek az önkéntes munkával kitakarított területre. A terület rendezését ezúton is köszönöm az önkénteseknek!

Az önkéntes tevékenységhez csatlakozott az iskola is, akik már nem első alkalommal rendezik az önkormányzati tulajdonú és kezelésű iskolai elő-, hátsó- és oldalkertet, ma délelőtt a takarítók és karbantartó mellett igazgatóhelyettes Asszony és igazgató Úr is kerti munkákat végzett. Köszönjük a példamutatást és a Faluüzemeltetésnek nyújtott besegítést! A kezdeti témához visszatérve pedig kérjük a lakosságot, hogy a szép utcakép érdekében az ingatlanuk előtti zöldterületet, illetve árkokat és járdaszakaszt kezeljék! Köszönjük az együttműködésüket!

Somogyi Balázs

Iskola 200514 SZL 200514 FÜ 200514 Gally 200514

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.