• FELHÍVÁS parlagfű elleni védekezésre

    FELHÍVÁS parlagfű elleni védekezésre   Tisztelt Ingatlantulajdonosok! Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény. 17. § (4) bekezdése ugyanis kimondja: „A földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű...

  • Kiállítás megnyitó

    Szeretettel várjuk a vendégeinket, a kikapcsolódni vágyókat a Győry-kastélyba! A jelenlegi négy állandó kiállítás mellett időszaki tárlatokkal is várjuk a látogatóinkat! Időszaki kiállítások: „PENTELEI DERŰS CSEREPEI” címmel, Kiss-Kovács Klári fazekasművész agyagcsodáinak...

  • A Magyarországi Kovácsmíves Céhről

    A Magyarországi Kovácsmíves Céhről A Céh egy többéves folyamat eredményeként jött létre 1992-ben. A kezdetek az 1980–as évek végéig nyúlnak vissza, amikor a Szabolcs-Szatmár –Bereg m.-i Népművészeti Egyesület a Népművészeti Egyesületek Szövetsége támogatásával országos...

2020. június 26. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Csipke és horgolt dísztárgyak tárlata nyílt meg Perkátán

A Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. szervezésében nyílt meg 2020. június 26-án a Brilik Irén horgolmányait és csipkecsodáit bemutató tárlat a Győry-kastély emeleti kiállítótermében. A 17 órakor kezdődő ünnepségen a szervezők nevében Horváth Dóra köszöntötte a megjelenteket, külön az alkotót, akinek a munkáit megtekinthetik a kiállításon. Beszédében röviden bemutatta a Baracson élő Brilik Irént, aki nyugdíjasként kezdett el horgolni sálakat, terítőket, dísztárgyakat, majd később már háromdimenzióban kerültek ki a keze alól szebbnél szebb munkái. Az egyik fő műve a magyar koronázási ékszerek horgolt, méretarányos elkészítése.
- Az itt berendezett tárlat sok érdekességet, kreatív szépséget takar – mondta Horváth Dóra beszéde zárásaként. – Érdemes megtekinteni a tárgyak minden részletét, hiszen számos örömet okozhatnak a szemnek és a léleknek a kiállítási tárgyak aprólékos, igényes megoldásai.
Ezt követően felkérte a perkátai Népművészeti foglalkozás Kösöntyű Népdalkörének énekes gyermekeit, hogy adják elő műsorukat, mely egy perkátai népdalcsokor volt. Az ének után egy csokrot adtak át az alkotónak, majd megtekinthetővé vált az igényesen berendezett tárlat, valamint a vendégek beszélgetni is tudtak a készítővel, aki válaszolt a feltett kérdésekre, melyek főként a munkásságára vonatkoztak. Így tudhatták meg többek között, hogy az Interneten látta meg a koronázási ékszereket horgolva, innen származott az ötlet, hogy ő is elkészítse, s nagyjából két hónapig tartott a kidolgozása. Sőt, a fonálért egészen Kalocsáig ment.
A délután egy kis fogadással zárult a vendégek számára.
A Brilik Irén horgolmányait és csipkecsodáit bemutató tárlat a Győry-kastély épületében az intézmény nyitvatartási idejében megtekinthető.

Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.

P1080671

P1080675

P1080678

P1080681

P1080683

P1080684

P1080685

P1080687

P1080690

P1080692

P1080697

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.