2020. június 19. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

KÍNÁBAN, HUAXIANGBAN ÚJRA VÉDEKEZNI KÉNYSZERÜLNEK A JÁRVÁNY ELLEN

A napokban, a médiában újra hírt kaphattak arról, hogy Kínában, többek között Pekingben újra korlátozások léptek életbe. Az újabb lehetséges gócpont éppen kínai partnerünk, a nekünk nagy értékű adományt küldő Huaxiang területéhez kapcsolódik. Huaxiangi barátaink is tájékoztattak minket, hogy az utóbbi napokban Pekingben újra felütötte fejét a vírus, ezzel pedig az országos figyelem középpontjába kerültek. A vírust most legelőször Huaxiang egyik zöldség nagybani piacán ismerték fel, majd az átterjedt más pekingi kerületekre is. Huaxiangot országos szinten a legmagasabb veszélyeztetettségű területté nyilvánították és jelenleg Peking egész lakosság mozgósítás alatt áll. A wuhani tapasztalatokat hasznosítva Peking is rendezetten szervezi a munka elindítását és bíznak benne, hogy hamarosan túljutnak a helyzeten.

Önkormányzatunk nevében már sok kitartást, illetve erőt kívántam a Huaxing városrészi és Fengtai kerületi munkatársaknak, polgároknak és vezetőknek, hiszen ők is azonnal segítséget nyújtottak számunkra a legnehezebb időszakban. Bízunk abban, hogy az a felkészültség és elhivatottság, amely huaxiangi barátainkat jellemzi, az a mostani helyzetben is megoldást ad.

Másrészt tudjuk, hogy a kínai polgárok fegyelmezettsége nem azonos a nyugati világ polgárainak, köztük a magyarok hozzáállásának, de a mostani hír is arra kell, hogy ösztönözzön minket, hogy a nyitással együtt gondolkodjunk felelősen a magunk és társaink védelme érdekében, akár a higiénia, akár a maszkviselés, akár a rendezvények területén. Sok erőt és jó egészséget kívánunk Huaxing lakosainak, vigyázzanak magukra!

https://hirado.hu/kulfold/cikk/2020/06/16/pekingben-ujabb-korlatozasokat-vezettek-be

kategóriák: Eseménynaptár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.