• FELHÍVÁS parlagfű elleni védekezésre

    FELHÍVÁS parlagfű elleni védekezésre   Tisztelt Ingatlantulajdonosok! Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény. 17. § (4) bekezdése ugyanis kimondja: „A földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű...

  • Kiállítás megnyitó

    Szeretettel várjuk a vendégeinket, a kikapcsolódni vágyókat a Győry-kastélyba! A jelenlegi négy állandó kiállítás mellett időszaki tárlatokkal is várjuk a látogatóinkat! Időszaki kiállítások: „PENTELEI DERŰS CSEREPEI” címmel, Kiss-Kovács Klári fazekasművész agyagcsodáinak...

  • A Magyarországi Kovácsmíves Céhről

    A Magyarországi Kovácsmíves Céhről A Céh egy többéves folyamat eredményeként jött létre 1992-ben. A kezdetek az 1980–as évek végéig nyúlnak vissza, amikor a Szabolcs-Szatmár –Bereg m.-i Népművészeti Egyesület a Népművészeti Egyesületek Szövetsége támogatásával országos...

2020. június 22. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Rendelői Hírek

Tisztelt Betegeink!

A koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet ugyan véget ért, azonban ez nem jelenti azt, hogy minden azonnal visszatér a szokásos kerékvágásba. A veszély nem múlt el, a védekezés újabb szakaszába lépett, a kormány elrendelte a járványügyi készültséget.
Ennek megfelelően változik, bővül az orvosi rendelőben a személyes találkozással járó ellátások száma, viszont célunk megtartani azon jól működő a járvány alatt bevezetésre került, s bevált eljárásokat, mint a telefonos konzultációk, távsegítség, online kapcsolattartás vagy éppen az előjegyzési rendszer, illetve a légúti tüneteket mutató betegek külön idősávba való elkülönítése.
Ennek megfelelően teljes rendelési időben van lehetőség telefonos konzultációra, távsegítségre, s óránként 4 beteget tudunk előzetes telefon bejelentkezés alapján fogadni. Természetesen minden megjelent beteget fogadunk, de a bejelentkezettek előnyt élveznek. A légúti tüneteket mutató betegeket – lehetőség szerint előzetes telefonos konzultáció alapján – a rendelések utolsó órájában fogadjuk. E-mail elérhetőségünkön (kormospraxis@gmail.com) is egyre több megkeresést fogadunk, egyes betegek ezen keresztül küldik be leleteiket, vérnyomás-, vércukor-naplójukat, vagy éppen a különböző elváltozásaikról készült képeket, vagy beutaló-illetve receptigényeiket. Már legalább 300 beteg e-mail címével rendelkezünk. Ez azért is hasznos, mert ezen betegeknek online segédanyagokat tudunk küldeni különböző témákban, betegségeiknek megfelelően. Ezen gyakorlat mind azt szolgálja, hogy lehetőség szerint elkerüljük a rendelőben a tömegjeleneteket.
A rendelőbe továbbra is egyszerre egy beteget engedünk be (illetve maximum egy kísérőt) szájmaszkban, hőmérőzés és kézfertőtlenítés után, s minden beteg után fertőtlenítjük a bútorokat, eszközöket. Aki nem vizsgálatra érkezik, az az ablakon keresztül intézheti ügyét az asszisztensnőkkel (beutaló, recept, leletek stb.)
A gyógyszerek telefonos rendelésének lehetősége a veszélyhelyzetet követő 90. napig fenn marad, s az elektronikus vényeket felírási igazolás vagy meghatalmazás nélkül is ki lehet adni (újabb rendelkezésig) a gyógyszertárakban annak, aki a személyazonosságát igazolja és tudja a beteg TAJ számát.
A lejáró szakorvosi javaslatok, melyek segítségével egyes gyógyszerek emelt vagy kiemelt támogatással rendelhetők a vészhelyzet megszűnését követő 90 napig érvényesek. Ezzel marad elegendő idő a megújításukra.
A 2020. március 11-e után és június 30-a előtt lejáró közgyógyellátásra jogosító igazolványok egészen augusztus 31.-ig érvényesek.

Perkáta, 2020. június 19. Dr. Kormos Zoltán

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.