2020. szeptember 30. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Bölcsőde nyitogató

A mai napon, 2020. szeptember 30-án a működési engedélyezés folyamata lezárult, és a szolgáltatói nyilvántartásban bejegyzésre került a Perkátai ÁMK Bölcsőde.
Intézményünk a 2020/2021. nevelési évben október 1-től várja beszoktatásra a kisgyermekeket.
A bölcsődei egység egy csoporttal, 12-14 fő kisgyermek befogadására alkalmas helyiségekkel, a Szivárvány óvoda szomszédságában, úgy is mondhatjuk, hogy a szivárvány tövében fogadja a családok legkisebb tagjait, hogy napközbeni ellátást biztosítson mindazon kisgyermekes családok számára, akik – elsősorban munkavállalás okán – gyermekük felügyeletét gondozásunkra bízzák.
„Van-e szebb hivatás, mint új kertbe, az első magot vetni?” (Kodály Zoltán)
A községben új szolgáltatást nyújtó intézmény – hiszen már mintegy 30 éve nem működött bölcsőde Perkátán – szakmai munkatársai ezzel a hitvallással készülnek a mindennapi nevelési-gondozási feladataik ellátására. Az intézményben 2 fő kisgyermeknevelő, váltott műszakban és 1 fő dajka gondoskodik a gyermekekről. Kisgyermeknevelőink Cserna Anna, aki az óvodában 8 évig dajkaként látta el feladatát a kisgyermekek között, és Jákliné Rajcsányi Rozália, aki 18 évet tanítóként dolgozott a pedagógus pályán, mielőtt a bölcsődés korosztály gondozási-nevelési elveit elsajátította. A nevelői munka mellett a bölcsőde szakmai vezetői feladatait is ellátja. A technikai személyzet, bölcsődei dajka Takács Istvánné, Ibolya, aki a konyhai előkészítő feladatokat is végzi. A bölcsődés gyermekek étkeztetését szolgáltató útján, az Eurest Kft, Szent Pantaleon Kórház Dunaújváros főzőkonyhájáról beszállítással biztosítja a fenntartó.
A bölcsődei ellátási forma igénybe vétele önkéntes, a szolgáltatásért (gyermekek étkeztetése és a nappali felügyelet, gondozás díja) a fenntartó díjat állapít meg. A térítési díjak kiszabása az erre vonatkozó jogszabályok szerint, a családok jövedelemviszonyainak figyelembe vételével történik.
A bölcsődei felvétel a nevelési év során folyamatos, a 2020/2021. évben a szabad férőhelyekre még várjuk a kisgyermekes családok jelentkezését!
A bölcsődei ellátás igénybevételének lehetőségeiről, módjáról, a jelentkezéshez szükséges dokumentumokról bővebb tájékoztatás a bolcsode.perkata@gmail.com, 06-20-239-0172, vagy a vezetői fogadóórák idejében személyesen az intézményben kérhető.
Bölcsődénk nyitva tartása H-P minden nap: 6.30 – 16.30
Bölcsődevezető fogadó órái: szerda 8.00 – 9.00 és csütörtök 15.00 – 16.00

Jákliné Rajcsányi Rozália
bölcsődevezető

felifrat bejárat

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.