• MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2022. május 25-én (szerda) 16.30 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: 1. Beszámoló a Háziorvosi Szolgáltató 2021. évben végzett munkájáról 2....

 • Szakértői konferencia a Győry-kastélyban

  2022. május 18-án Perkáta adott otthont egy Konferenciának, melyen oktatási szakértők vettek részt. A Programon Kundakker Ferencné a KÖSZOE Fejér megyei elnöke köszöntötte a résztvevőket és vázolta a délután folyamán megtartott előadások témáját. Az aktuális feladatokról,...

 • Aszfaltozás miatt 36 órás útlezárás lesz a Sport utca érintett szakaszán

  Tisztelt lakosok! Az aszfaltozási munkák miatt a Sport utca érintett szakaszán péntek (05.20) reggel 6 órától szombat (05.21) 18 óráig útlezárás lesz. A Dózsa György utca felőli résznél , az Alkotmány és a Baross utca felől útlezáró táblák és szalag is jelzi majd ezt. Kérjük...

 • Kamarai választás

  KAMARAI VÁLASZTÁS 2022.05.20-án.  

 • Kukák ürítése 2022. 05.19-én a Deák Ferenc utcában, az aszfaltozás ideje alatt

  Tisztelt lakosok! A Vertikál Zrt 2022. május 19-én – a településen – a kukák ürítését, a Deák Ferenc utcában kezdi. A szolgáltatóval az egyeztetés megtörtént. Kérem a Deák Ferenc utcai lakókat, hogy a kukákat legkésőbb reggel fél 7-re helyezzék ki lakóhelyük elé. Köszönettel, Oláh...

2021. december 20. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Hamarosan elérkezik a karácsony otthonainkba.

Úgy gondolom nem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy érezzük, hogy az adventi időszakkal a legszentebb ünnepünkre készülünk fel. Az advent jelentése az eljövetel, a megérkezés, a boldog várakozás öröme.

Megérkezni és türelemmel várakozni!

Nagyon egyszerűnek tűnik mindez, nagyon könnyű kimondani, de milyen nehéz ezt a mai rohanó, nyüzsgő világban megvalósítani!

Annyira lefoglalnak minket a mindennapi feladatok, kötelezettségek, a környezetünknek való megfelelés kényszere, hogy amikor lassítani kellene és a családunk, barátaink, szeretteink felé fordulni, bizony akkor is nehezen vagyunk képesek megállni és odafigyelni.

Mi ennek az oka? – tegyük fel a kérdést!

Talán az, hogy a várakozás rengeteg rossz élménnyel párosul.

Türelmetlenséggel, tehetetlenséggel!

A nagy rohanásban olyan könnyen megfeledkezni a hozzánk közel állókhoz, az otthon nyugalmáról, szeretteinkről, miközben valljuk be őszintén: csak erre vágyunk!

Az ünnep az igazi megbánásról és változni akarásról, a szándékról szól,

hogy ezentúl megpróbáljuk szépen és jól szeretni egymást.

Úgy szeretni, hogy az a másiknak is örömet okozzon.

A szeretetnek nincsenek korlátjai. Határtalan!

Éljünk úgy, hogy szeretettel viseltessünk egymás iránt, hogy életünkben ne legyen helye a haragnak és gyűlölködésnek!

Ez az időszak a változás időszaka, amely bennünk zajlik azért, hogy időben készen álljunk arra. hogy egymás szemébe nézve, egymás kezét megfogva valóban átéljük a közösség ünnepét, a családi békesség nyugalmát.

Ezekkel a gondolatokkal kívánok Perkáta Nagyközség Önkormányzata nevében békés, boldog karácsonyt Önöknek!

 

Oláh István

alpolgármester

Honlapra2

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.