• Gimnáziumi oktatási lehetőség Perkátán

  Jelentkezzen a Kálvin János Gimnáziumba! A Kálvin János Református Gimnázium a 2023-2024-es tanévtől esti munkarend szerinti gimnáziumi oktatást indít Perkátán. Helyszín: Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola Várjuk jelentkezését: - ha még nem kezdte el, vagy félbehagyta középiskolai...

 • II. Mosoly és gyermeknap margójára

  A II. Mosoly és gyermeknap margójára Május utolsó hétvégéje országszerte a gyermekekről szól. Nem volt ez másként a mi kis településünkön sem. A II. mosoly és gyermeknap Perkáta Nagyközség Önkormányzata és társszervezőként a Perkátai Általános Művelődési Központ által valósulhatott...

 • Felhívás- Szúnyogok elleni védekezés

  Tisztelt Lakosság! Az alábbiakban olvashatják a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának felhívását a szúnyogok elleni védekezéssel kapcsolatban. Perkáta Nagyközség Önkormányzata    

 • Kiállításmegnyitó

  2023. május 31-én 17:00 órakor nyílik meg legújabb időközi kiállításunk az ASzakkör alkotásaiból. Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk a Győry-kastélyba.  

2021. december 20. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Hamarosan elérkezik a karácsony otthonainkba.

Úgy gondolom nem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy érezzük, hogy az adventi időszakkal a legszentebb ünnepünkre készülünk fel. Az advent jelentése az eljövetel, a megérkezés, a boldog várakozás öröme.

Megérkezni és türelemmel várakozni!

Nagyon egyszerűnek tűnik mindez, nagyon könnyű kimondani, de milyen nehéz ezt a mai rohanó, nyüzsgő világban megvalósítani!

Annyira lefoglalnak minket a mindennapi feladatok, kötelezettségek, a környezetünknek való megfelelés kényszere, hogy amikor lassítani kellene és a családunk, barátaink, szeretteink felé fordulni, bizony akkor is nehezen vagyunk képesek megállni és odafigyelni.

Mi ennek az oka? – tegyük fel a kérdést!

Talán az, hogy a várakozás rengeteg rossz élménnyel párosul.

Türelmetlenséggel, tehetetlenséggel!

A nagy rohanásban olyan könnyen megfeledkezni a hozzánk közel állókhoz, az otthon nyugalmáról, szeretteinkről, miközben valljuk be őszintén: csak erre vágyunk!

Az ünnep az igazi megbánásról és változni akarásról, a szándékról szól,

hogy ezentúl megpróbáljuk szépen és jól szeretni egymást.

Úgy szeretni, hogy az a másiknak is örömet okozzon.

A szeretetnek nincsenek korlátjai. Határtalan!

Éljünk úgy, hogy szeretettel viseltessünk egymás iránt, hogy életünkben ne legyen helye a haragnak és gyűlölködésnek!

Ez az időszak a változás időszaka, amely bennünk zajlik azért, hogy időben készen álljunk arra. hogy egymás szemébe nézve, egymás kezét megfogva valóban átéljük a közösség ünnepét, a családi békesség nyugalmát.

Ezekkel a gondolatokkal kívánok Perkáta Nagyközség Önkormányzata nevében békés, boldog karácsonyt Önöknek!

 

Oláh István

alpolgármester

Honlapra2

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.