• MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2022. május 25-én (szerda) 16.30 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: 1. Beszámoló a Háziorvosi Szolgáltató 2021. évben végzett munkájáról 2....

 • Szakértői konferencia a Győry-kastélyban

  2022. május 18-án Perkáta adott otthont egy Konferenciának, melyen oktatási szakértők vettek részt. A Programon Kundakker Ferencné a KÖSZOE Fejér megyei elnöke köszöntötte a résztvevőket és vázolta a délután folyamán megtartott előadások témáját. Az aktuális feladatokról,...

 • Aszfaltozás miatt 36 órás útlezárás lesz a Sport utca érintett szakaszán

  Tisztelt lakosok! Az aszfaltozási munkák miatt a Sport utca érintett szakaszán péntek (05.20) reggel 6 órától szombat (05.21) 18 óráig útlezárás lesz. A Dózsa György utca felőli résznél , az Alkotmány és a Baross utca felől útlezáró táblák és szalag is jelzi majd ezt. Kérjük...

 • Kamarai választás

  KAMARAI VÁLASZTÁS 2022.05.20-án.  

 • Kukák ürítése 2022. 05.19-én a Deák Ferenc utcában, az aszfaltozás ideje alatt

  Tisztelt lakosok! A Vertikál Zrt 2022. május 19-én – a településen – a kukák ürítését, a Deák Ferenc utcában kezdi. A szolgáltatóval az egyeztetés megtörtént. Kérem a Deák Ferenc utcai lakókat, hogy a kukákat legkésőbb reggel fél 7-re helyezzék ki lakóhelyük elé. Köszönettel, Oláh...

2022. január 13. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Tisztelt Lakosság!

2022. január 12-én megtartottuk az esztendő első testületi ülését, melynek főbb döntéseiről és híreiről az alábbiakban tájékoztatom Önöket.

Az egyik legfontosabb – ha nem a legfontosabb – témánk a jelenleg elérhető pályázatokban való részvétel, mely források segíthetik településünk infrastruktúrájának fejlődését, amire oly nagy szükségünk van.

1./Több témában is nyújtunk be pályázatot januárban és február elején.

A Magyar Falu Program keretein belül beadjuk pályázatunkat két projektre, legkésőbb február 8-ig.

a./ MFP-UHK/2022 nevű pályázatra a Rákóczi utca, Rózsa köz és a Sport utca 1-36 szám közötti szakasz belterületi út felújítása, korszerűsítése tevékenységre, 38 millió Ft támogatási összegben.

b./ MFP-KOEB/2022 nevű pályázatra „Belterületi utak közterületek rendezéséhez kapcsolódó eszköz beszerzése” tevékenységre, 14,9 millió Ft összegben. Ebből a pénzből, traktor, homlokrakodó, ágdaráló, árokásó adapter eszközök beszerzését akarjuk megvalósítani.

Benyújtjuk támogatási kérelmünket a TOP_Plusz_2.1.1.-21 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” témakörben is, hiszen javítani, fejleszteni való bőven van, az önkormányzati épületek körében is. Ezt a pályázatot a mai napon, azaz január 13-án küldjük el bírálatra.

a./ Faluház esetében fűtés korszerűsítés, villamos hálózat felújítás, szigetelés, nyílászáró csere, napelem felszerelés a tervezet, 90 millió Ft bekerülési értékben.

b./ Gyógyszertári- önkormányzati lakások korszerűsítését is tervezzük, itt a pályázat tetőcsere, szigetelés, nyílászárók cseréje, fűtés korszerűsítés és napelem felszerelési munkálatokat foglal magában, 68,4 millió Ft összegben.

A Belügyminisztérium is írt ki az év elején pályázatot, (BMS) melyre február 5-ig lehet pályaművet küldeni. Ezt is megcélozzuk, beadjuk munkánkat 20 millió Ft nagyságban, a Szent István utca aszfaltozására, teljes hosszában.

Amint látják, nagy terveink vannak, az adódó lehetőségek maximális kihasználására törekszünk. A most beadásra kerülő pályázati összeg mindösszesen 231,3 millió Ft. Ezen pályázatok elbírálása várhatóan február közepén történik meg. Az elbírálási idő 30 nap, így március hónapban már konkrét számot tudok közölni Önökkel, az elnyert összegről.

Tudjuk, hogy lesznek még további pályázati források, készülünk rá, vannak még terveink, beszámolok majd róla.

2./ Befejeztük a „szociális tűzifa” pályázat lezárásaként a támogatásból vásárol anyagok kiosztását 78 m3 tűzifa mennyiségben, minden támogatott 1 erdei köbméter fát kapott. Köszönöm a Faluüzemeltetés munkáját a tüzelő kihordásában!

3./Nagy öröm számomra, hogy fiatal családok lakóhelyükül választják Perkátát, itt kívánnak letelepedni. Jó érzés, hogy az „Első lakáshoz jutók támogatása” kiegészítheti a „fészekrakás” eléggé költséges folyamatát. Két fiatal pár igényelte tavaly decemberben ezt a támogatást, a testület mindkét pár részére örömmel ítélt oda 100-100 ezer forintot.

 

 

4./ A Perkátai Kínai Központ Nonprofit KFT élén vezetőváltás történt.

Lászlóné Szabó Edit ügyvezető megbízatása 2021. december 31-gyel lejárt, az ügyvezetést nem kívánta tovább ellátni. Köszönöm, köszönjük Edit eddigi munkáját, odaadó lelkesedését, magas színvonalú rendezvényeit!  Ötletei, nagyszerű – az embereket összehozó – programjai emlékezetes események a falu életében, melyre a jövőben is számítunk, és örömmel várjuk azokat.

Az ügyvezetői pozícióra pályázatot írtunk ki decemberben, melyre 2 pályázat érkezett. Ebből az egyiket sajnos érvénytelennek kellett minősíteni, az előírt végzettséget nem tudta teljesíteni a pályázó.

A kiírást Nedves Éva nyerte meg, így 2022. január 1-től Ő a Perkátai Kínai Központ Nonprofit KFT ügyvezetője, határozatlan időre. Éva környezetgazdálkodási agrármérnök diplomával rendelkezik, emellett Európai Uniós Pályázatíró és Projektmenedzser végzettsége is van. Több nyelven – angol, francia, spanyol, német – beszél, társalgási szinten. Szakmai múltja sokrétű, dolgozott az Európai Unió és az Európai Parlement szervezeteiben, többek között marketing, létesítmény üzemeltetési, tanfolyamok, értekezletek szervezése területen. 2021 áprilisa óta dolgozik Perkátán, előbb a Hivatal, később a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft munkatársaként. Pozitív várakozással tekintek Éva munkájára.

Sok sikert kívánok Évi! Egyben kérem, fogadják Önök is támogató barátsággal az intézmény új vezetőjét!

Perkáta, 2022. 01. 13.

Oláh István

ügyvezető alpolgármester

 

hivatal

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.