• MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2022. május 25-én (szerda) 16.30 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: 1. Beszámoló a Háziorvosi Szolgáltató 2021. évben végzett munkájáról 2....

 • Szakértői konferencia a Győry-kastélyban

  2022. május 18-án Perkáta adott otthont egy Konferenciának, melyen oktatási szakértők vettek részt. A Programon Kundakker Ferencné a KÖSZOE Fejér megyei elnöke köszöntötte a résztvevőket és vázolta a délután folyamán megtartott előadások témáját. Az aktuális feladatokról,...

 • Aszfaltozás miatt 36 órás útlezárás lesz a Sport utca érintett szakaszán

  Tisztelt lakosok! Az aszfaltozási munkák miatt a Sport utca érintett szakaszán péntek (05.20) reggel 6 órától szombat (05.21) 18 óráig útlezárás lesz. A Dózsa György utca felőli résznél , az Alkotmány és a Baross utca felől útlezáró táblák és szalag is jelzi majd ezt. Kérjük...

 • Kamarai választás

  KAMARAI VÁLASZTÁS 2022.05.20-án.  

 • Kukák ürítése 2022. 05.19-én a Deák Ferenc utcában, az aszfaltozás ideje alatt

  Tisztelt lakosok! A Vertikál Zrt 2022. május 19-én – a településen – a kukák ürítését, a Deák Ferenc utcában kezdi. A szolgáltatóval az egyeztetés megtörtént. Kérem a Deák Ferenc utcai lakókat, hogy a kukákat legkésőbb reggel fél 7-re helyezzék ki lakóhelyük elé. Köszönettel, Oláh...

2022. január 11. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Tisztelt Lakosság!

Az illegális szemétlerakók megtisztítása, a szemét elszállítása, visszatérő probléma településünk életében. Anyagi lehetőségeinkhez mérten folyamatosan azon vagyunk, hogy környezetünk tiszta és egészséges maradjon. Az Önök részéről is erős ez az igény, és tesznek is érte, hisz Perkátán az elmúlt évben több magánszemély által kezdeményezett hulladék- és szemétgyűjtési akció szerveződött, a tiszta Perkátáért.

Ami már nagyobb kihívás, az külterületeink illegális lerakóinak megszüntetése. Ezért is tekintettük nagy lehetőségnek az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft és az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt „Tisztítsuk meg az Országot” projekt I. ütemét, mely pályázati pénzt ígért az önkormányzatoknak, erre a feladatra.

A pályázatot elkészítettük, benyújtottuk, és nyertünk közel 2,6 millió Ft-ot, a 2021/TMOP2/0082.sz. támogatói okirat alapján 2021 decemberében.

A kiválasztott területek, melyek megtisztítását célul tűztük ki, az a 62.sz útra merőleges – kilátó melletti -önkormányzati kezelésű rész, a Szőlőhegy-Csikólapos területe, illetve a Szabadegyháza felé kivezető úton az elkerülőhöz közeli kedvelt illegális gyűjtőhely volt.

Prétor Ferenc vezetésével a faluüzemeltetés munkatársai végezték el a szemét összeszedését, összegyűjtését. Szarka Péter segítette az anyagok szállító járműre pakolását, a szemetet pedig a Vertikál Zrt szállította el az adonyi szeméttelepre.

Mindösszesen 100 köbméter szemét került elszállításra. Az összeszedett hulladéktömeg összetétele rendkívül változatos volt. Gumiabroncs, bontott ablakok, babakocsi, orvosi zárójelentés, linóleum, és a többi. De beszéljenek erről a képek tovább!

A területek most tiszták. De ki tudja meddig?  Ezért kérjük! Segítsenek megvédeni környezetünket az ártalmas anyagoktól, használják a legális szemétgyűjtőket, s ha illegális szemetelőt látnak, kérjük jelezzék azt nekünk. Fogjunk össze a tiszta Perkátáért!

Perkáta, 2022. január 11.

Oláh István

ügyvezető alpolgármester

illegalis1 illegalis2 illegalis3 illegalis4

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.