2022. február 7. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Tisztelt Lakosság!

Örömmel adok hírt Önöknek arról, hogy Önkormányzatunk csatlakozott a „Cseppet sem” nevű, lakossági használt sütőolaj begyűjtési programhoz. E programban partnerünk a Biotrans kft, mely vállalkozás a gyűjtéshez szükséges speciális gyűjtőedényeket ingyen bocsátotta rendelkezésünkre, és a begyűjtött- használt – sütőzsiradékok elszállítását is ingyen látja el.  A rendszer külön előnye, hogy a sütőolaj mellet, sütőzsiradék, kókusz- és a pálmaolaj is elhelyezhető a tartályban.  Az elhasznált anyagot nem kell a gyűjtőtartályba önteni, azok pet palackban, műanyag dobozban, vagy eredeti csomagolásukkal együtt, a kerek nyíláson keresztül juttathatók a tartályba.

A hasznosítást szervező Biotrans Kft vállalja, hogy évente egy alkalommal a gyűjtőpontokon összegyűlt minden hasznos kg után 25 Ft visszatérítést fizet. Az így összegyűlt pénzösszeget teljes egészében parkjaink ápolására fogjuk fordítani.

Környezetünk védelme ismét egy remek lehetőséggel bővül!  Az olajok, zsírok különösen veszélyesek vizeinkre. 1 liter használt sütőolaj körülbelül 1 millió liter vizet tesz használhatatlanná.  Ha bekerül a lefolyóba, azon keresztül a szennyvízcsatornába, fertőzi a talajt is, tönkretesz mindent.

Tudom, hogy Önök közül sokan környezettudatosak, és gyűjtik, majd leadják a használt zsiradékot. A mai naptól kezdve nem kell Dunaújvárosba, vagy a környező településekre szállítani azokat, Perkátán is elhelyezhetik a gyűjtőtartályba.  A leadott anyag 90%-ából biodízel lesz, a maradék 10% zaccból pedig biogáz készül, 100%-ban hasznosul a begyűjtött használ olaj.

Ma délután került elhelyezésre a gyűjtőtartály a völgyben, az Iparcikk üzlet mellett.

Köszönöm Czeglédi Ferencnek, hogy a hely kiválasztásában partnerem volt.

Sikeres gyűjtést kívánok!

Oláh István

ügyvivő alpolgármestercseppetsem

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.