• Elmarad az augusztus 20-i rendezvény

  Tisztelt perkátaiak, kedves lakosság. A falu vezetése számára különösen fontos az emberi életek és értékek megőrzése, így sajnálatos módon az augusztus 20-ra meghirdetett rendezvény az időjárás előrejelzések, a várható nagy mennyiségű, hirtelen lezúduló csapadék és az erős...

 • Fogászati rendelés szünetel

  Értesítem a Tisztelt Pácienseimet, hogy a fogorvosi ellátás 2022 augusztus 19-től 26-ig szabadság miatt szünetel. Sürgős esetben helyettesít: dr. Kosztándy-Molnár Arnold Dunaújváros, Vasmű u. 10. Tel: 25/550 415 Rendelési ideje: 19-én (P): 08.00-13.00 22-én (H): 13.00-18.00 23-án...

 • Nyílt nap a Győry-kastélyban

  Tisztelt Látogatók! Augusztus 20-án nyílt napot tartunk a Győry-kastélyban. Az intézmény ezen a napon 10:00-16:00 óráig várja az érdeklődőket, mely idő alatt a kiállítások díjmentesen megtekinthetők.   Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.  

 • Perkátai Hírek hirdetési lehetőség

  Tisztelt vállalkozók, tisztelt lakosság! A korábbi évekhez hasonlóan ismételten megnyílt a lehetőség fizetett hirdetések megjelentetésére, a Perkátai Hírek kiadványában. A hirdetések díjait továbbra sem emeltük, azonosak a 2018. évi tarifákkal. Perkátai Hírek – Hirdetési tarifák Egy...

2022. július 6. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Az egész országot sújtó kánikula és extrém szárazság miatt 2022. július másodika óta az ország teljes területén tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés sem engedélyezett.

Perkáta közigazgatási területén – a belterületen – is tiltott az avar és kerti hulladék a kert, temetőkert, közterület, zöldterület használata során keletkező és további hasznosításra nem kerülő növényi maradvány (fű, falomb, nyesedék, gyökérmaradvány, szár, levél és egyéb növényi maradványok) (a továbbiakban: kerti hulladék) égetése, a hatályos helyi rendelet alapján is.

A Nébih azt javasolta, hogy a tilalommal nem érintett belterületen – a nyáresti grillezésnél  – is zárt égésterű eszközöket, elektromos vagy gázgrillt használjanak, mert a nyitott égésterű szén- vagy fatüzelésnél az égő zsarátnokok (zsarátnok = égéstermék, parázs) több száz méterre is képesek elrepülni és meggyújtani az ott található növényzetet.

Kérem a település lakóit, fokozottan figyeljenek környezetükre, tartsák be a szabályokat és ajánlásokat, hogy az összefogás segítsen bennünket értékeink megóvásában!  Éljenek az ágaprítás, komposztálás vagy a havi egyszeri zöldhulladék elszállítás lehetőségével!

Együttműködésüket megköszönve, tisztelettel:

Oláh István

polgármester

 

kép forrása: Váci Napló Online

 

tuzgyujtasitiltas

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.