2022. július 6. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Az egész országot sújtó kánikula és extrém szárazság miatt 2022. július másodika óta az ország teljes területén tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés sem engedélyezett.

Perkáta közigazgatási területén – a belterületen – is tiltott az avar és kerti hulladék a kert, temetőkert, közterület, zöldterület használata során keletkező és további hasznosításra nem kerülő növényi maradvány (fű, falomb, nyesedék, gyökérmaradvány, szár, levél és egyéb növényi maradványok) (a továbbiakban: kerti hulladék) égetése, a hatályos helyi rendelet alapján is.

A Nébih azt javasolta, hogy a tilalommal nem érintett belterületen – a nyáresti grillezésnél  – is zárt égésterű eszközöket, elektromos vagy gázgrillt használjanak, mert a nyitott égésterű szén- vagy fatüzelésnél az égő zsarátnokok (zsarátnok = égéstermék, parázs) több száz méterre is képesek elrepülni és meggyújtani az ott található növényzetet.

Kérem a település lakóit, fokozottan figyeljenek környezetükre, tartsák be a szabályokat és ajánlásokat, hogy az összefogás segítsen bennünket értékeink megóvásában!  Éljenek az ágaprítás, komposztálás vagy a havi egyszeri zöldhulladék elszállítás lehetőségével!

Együttműködésüket megköszönve, tisztelettel:

Oláh István

polgármester

 

kép forrása: Váci Napló Online

 

tuzgyujtasitiltas

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.