2023. március 16. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztek meg a településen.
Az esemény március 15-én, 15 órakor vette kezdetét a Győry-kastélyban. Ünnepi beszédet mondott Oláh István polgármester.
Azt követően a Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely “Ez legyen bennünk az akarat” című előadással készült.
Kossuth Zsuzsanna naplójából hallhatott szemelvényeket a közönség, miközben versekkel és dalokkal idézték meg a színészek a történelmi eseményeket.
A műsorban elhangzottak a legnagyobb magyar költők – Kölcsey Ferenc, Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor, Tompa Mihály, Arany János – versei. Felelevenedtek Kossuth Zsuzsanna forradalmi küzdelmei, szerepvállalása, bátyjához fűződő szoros kapcsolata, valamint a főápolónői tevékenysége.
Az előadást követően került sor a hagyományos koszorúzásra Kossuth Lajos szobránál, ahol a Perkáta Nagyközség Önkormányzata mellett helyi intézmények, és civil egyesületek képviselői helyezték el az emlékezés virágait.
A szervezőknek és a színházi társulatnak köszönjük, hogy méltóképpen emlékezhettünk meg az 1848/49-es forradalom- és szabadságharcról Perkátán!
Lászlóné Szabó Edit
1
2
3
4
5
6
7
8
9
kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.