• Fogadj örökbe egy padot!

  Fogadj örökbe egy padot! Nagyközségünk Képviselő-testülete közös munkában kéri a településen élők segítségét. Közterületeink elhasználódott padjainak megújításában bárki részt vehet magánszemélyként, vállalkozóként vagy civil szervezetként. Részletek a kiírásban.

 • Áramszünet értesítő

  Áramszünet értesítő   Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. március 2-án várhatóan 9- 15 óráig áramszünet lesz. Az áramszünet oka: közcélú hálózat részét képző föld feletti tartószerkezet betonozása. 9-15 óráig Érintett utcák, szakaszok: Zrínyi Miklós utca Arany Jánosutca Akácfa...

 • Köszönet véradásért

  Köszönet véradásért Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik 2021. február 18-án részt vettek  a perkátai véradáson. A járványügyi helyzet ellenére is, nagyon szépen teljesített Perkáta ismét! 43 fő jelentkezett véradásra. Előtte napokban többen telefonáltak, hogy sajnos...

 • Álláshirdetés – Óvodapedagógus

  Perkátai Általános Művelődési Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Perkátai Szivárvány Óvoda óvodapedagógus munkakör betöltésére. További információ a linkre kattintva: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=ujne6udme6

 • „Régi dunapentelei történetek” IV. kötetetének ajánlása a Magyar Próza Napja jegyében! „Penteléről, nem csak penteleieknek!”

  „Régi dunapentelei történetek” IV. kötetetének ajánlása a Magyar Próza Napja jegyében! „Penteléről, nem csak penteleieknek!” Schlitterné Nyuli Anna gyönyörű kézírásában hagyta örökül a régi Dunapenteléről szóló gyermekkori élményeit, emlékeit, és az idősek által...

2020. november 29. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Online kulturális közösségi tér

A Győry-kastélyban az eddig megszokott közművelődési forma ugyan átmenetileg szünetel, de ezzel egy időben megszületett egy új online közösségi tér is.
A könyvtárunk facebook oldalán is segítjük a művelődési egységeink programjainak megosztását, illetve közvetítését.

A Perkátai ÁMK és a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft munkatársai sokszínű, adventi programokkal készültek minden korosztály számára.

Dolgozóink – évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő – karácsonyi manókat készítettek. Két nagy, és két kicsi piros sapkás kerti figura várja a kastély-sétára érkezőket.

Élő kalendárium
December elején a Győry-kastély ablakain megjelenő díszes számok meglepetést tartogató, adventi kalendáriumot hívnak életre.
A hónap első napjától egészen december 24-ig minden nap, este 19 órakor virtuálisan kinyílik egy-egy ablak, hogy az aznapi meglepetést egy-egy tárlat révén közvetítsük, vagy helyi tehetség, illetve vendég előadó „adja át”.

Az adventi naptár számait a HUNGIPACK Kft. jóvoltából, Kusler Dávid biztosította.
A számok dekorációját a gyerekek az általános iskolában, a felnőttek pedig az otthonukban vállalták. A kreatív munkákhoz kapcsolódóan online közönségszavazást is lehetővé teszünk.

Írjatok a Mikulás számára levelet!

Az írások beküldési határideje: 2020. december 1.
December 6-án, 19 órakor videón keresztül jelentkezik be a Mikulás a Perkátai ÁMK Facebook oldalán.
(Részletek a mellékelt plakáton.)

„Perkáta karácsonyi ízei” című online, süteményes receptalbum létrehozására felhívást tettünk közre a Perkátai ÁMK Facebook oldalán. A beküldés határideje: 2020. december 15.

(Részletek a mellékelt plakáton.)

Tartsanak velünk!

Az advent minden ember számára különös és kedves időszak. Kezdetét veszi a karácsony előtti négy hetes lelki felkészülés, várakozás, amikor átértékeljük emberi kapcsolatainkat, és átérezzük az összetartozásban rejlő értékeket.

Kívánjuk, hogy az advent és a karácsony legyen örömteli és békés mindenki számára!

Mi a hivatásunk során is keressük a lehetőségeket, a legmegfelelőbb formát, hogy minél több embernek szerezhessünk örömet és kikapcsolódást.

Lászlóné Szabó Edit

128543353_1475852682755442_3565027893219457673_n

128054636_1475852859422091_2713361980268086874_n

Download premium vector of Christmas rectangle frame design vector 1230363

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.