A kedvezményezett neve: Perkáta Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: Szivárvány Óvoda bővítése Perkátán

A szerződött támogatás összege198 959 857,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt megvalósítása során a Perkátai Általános Művelődési Központ Szivárvány Óvoda  meglévő épülete kerül bővítésre, mely során egy új óvodai egység és egy bölcsődei csoport kerül kialakításra a szükséges kiszolgáló helyiségekkel együtt.

A bölcsődei helyiség kialakítás során kialakításra kerülnek az akadálymentes mosdóhelyiségek. A bölcsőde játszókertjébe nyílik egy játékok tárolására alkalmas tároló, és egy mosdó helyiség.  Az óvodai egységhez csoportszoba, a mosdók és öltöző helyiségek tartoznak. A bővítéssel kialakításra kerül egy tornaszoba (öltözővel) és egy szertár is. A tehetséggondozás kiemelten fontos, ezért tehetséggondozó szoba is megvalósításra kerül.

Az épület bővítésénél a legkorszerűbb energiahatékony anyagok és eszközök kerülnek beépítésre, így az épület egészében akadálymentesített lesz és az energetikai követelményeknek is meg tud majd felelni. Az épület előtt található akadálymentes parkoló, de a bölcsődei csoportszoba felől is külön parkoló kerül majd kialakításra, melyet az Önkormányzat saját forrásból fog biztosítani.

A jogszabályi előírásoknak megfelelően a pályázatból kerülnek beszerzésre az óvodai és a bölcsődei csoportban is minden bútor, használati eszköz és a tornaszobába szükséges minimum eszközök is.

A pályázat biztosítja az öltözőkbe szükséges tárgyak, a mosdókban szükséges kötelező felszerelések, a nevelő szobába szükséges legalapvetőbb bútorok, székek beszerzését, valamint a tejkonyha, a mosó-vasaló helység eszközei és bútorzata, egy az európai uniós jogszabályoknak megfelelő szabadtéri játék, továbbá a gyermekek étkezéséhez szükséges eszközök beszerzését is.

A projekt tervezett befejezési dátuma2020.12.31

A projektazonosító száma: TOP-1.4.1-15-FE1-2016-00007

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.