2016. december 28. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Patai Sándor nemzetiségi önkormányzati képviselő tájékoztatója a képviselői tevékenységéről

2014 őszén megalakult a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat. 2015 januárjában a Türr István Képző és Kutató Intézet megbízásából húsz emberrel indítottunk egy parkgondozói tanfolyamot. 2015. április elején megtartottuk az első Országos Romanapot, amelyen sztárvendégeink is felléptek, Bódi Csaba és Patai G. 2015. május 1-jén tartottunk a falunak egy sportnapot. Egész napos program volt, ahol főzés, gyermekprogramok várták az érdeklődőket. A nap végén a sportolókat díjjal jutalmaztuk. 2015. május végén az Országos Roma Önkormányzat Elnökének, Hosszú Jánosnak a felkérésére Perkátán tartottuk meg a Fejér Megyei Kisebbségi gyűlést, melyen vendégül láttuk a Fejér megyei képviselőket és Somogyi Balázs polgármestert. 2015 júniusában a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat egy egész napos élményfürdővel tudott kedveskedni harminchat gyermeknek. A nap végén egy Kis Grofó fellépésre is elvittük őket. 2015-ben a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál is elindult a közmunka program. Tizenöt fővel kezdtünk, ami a mai napra huszonhat főre bővült. Ez azért tudott megvalósulni, mert Perkáta Nagyközség Önkormányzatával együtt tudunk működni és jó a kapcsolatunk. 2015. szeptember 1-jével megalakította a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a faluőrséget. A faluőrség gondoskodik az iskola előtti biztonságos átkelésről a gyermekek számára. Heti két alkalommal a falut járják, ellenőrzik és elbeszélgetnek a falu lakosaival és felvilágosítják őket. Kapcsolattartóink dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, Fekete Mihály dunaújvárosi alezredes és Cséza László perkáta körzeti megbízott. 2016-ban pályázatot nyert a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Dunaújvárosi Munkaügyi Központtal együttműködve. A pályázat keretében meg tudtuk venni a szerszámokat, a gépeket és ruházatot a közfoglalkoztatottak részére.

Fórizs Antal nemzetiségi önkormányzati képviselő tájékoztatója a képviselői tevékenységéről

2014 októberétől vagyok képviselő a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál, valamint én vagyok a Pénzügyi Bizottság elnöke és a kulturális felelős is. Ugyanebben az évben megalakítottam a zöldmező ének és zenekart, majd bővítettük tánccal. A zöldmező ének és zenekarral nem csak Perkátán, hanem más településeken is felléptünk. Az elmúlt években sikerült mikulás csomagot osztani a gyermekeknek, valamint méltóan megünnepelni az adventi napokat. A Roma Kultúra Világnapját ünnepeltük zenés, táncos műsorral, de nagyon szívesen eleget tettünk a civil szervezetek kéréseinek és bekapcsolódtunk a programjaikba. Remélem, hogy a továbbiakban is sikeres éveknek nézünk elébe.

kategóriák: Eseménynaptár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.