2018. február 27. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás


szMK

EFOP-3.7.3-16 – Az egész életen át tartó tanulás hozzáférés biztosítása – művelődési pályázat megvalósítása Perkátán

A Perkátai Általános Művelődési Központ elnyerte az EFOP-3.7.3-16-2017-00176 kódjelű, Az egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása,  „Tanulni így is lehet” című pályázatát, amely az Európai Unió támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok társfinanszírozásával valósul meg, 59 605 180 forint 100 %-os hozzájárulással.

A településen a Perkátai Szociális Központtal, a Védőnői Szolgálattal, valamint a sárbogárdi és a Dél-Békési kistérség szakembereivel való együttműködésben, különböző programok megvalósításával jön létre az élethosszig tartó tanulás támogatása.

A nyertes pályázatunknak a helyi nyelvtanárok, és a közművelődési szakemberek is megvalósítói lesznek.

Kiemelt cél, hogy a formális és informális tanulási alkalmak megteremtésével, a továbbtanuláshoz, a munkaerő-piaci részvételhez szükséges készségek elsajátítását elő tudjuk segíteni a projektben megvalósuló programokkal. Továbbá megmutatnia a fiataloknak és a felnőtteknek, hogy az iskolarendszeren kívül is rengeteg lehetőség van a különböző kompetenciáik fejlesztésére, azaz, hogy „Tanulni így is lehet”.

Olyan lehetőségeket, programokat kínálunk a fiatalok és a felnőttek részére, amellyel saját maguk fejlődése, ismereteik, nyelvtudásuk, vagy akár csak alapkompetenciáik bővülni tudnak. Segítjük az alacsony végzettségű, a képesítés nélküli, a pályakezdő munkanélküli, illetve az oktatási rendszerből lemorzsolódott   jelentkezőket!

A szociális és a kulturális szféra közösen kínál képzéseket még a GYED-en, GYES-en lévők és a munkanélküli háztartásban élők részére is.

Az előzetes igényfelmérés alapján, a 2018. márciustól- 2020. januárig tartó projektben klubfoglalkozások, foglalkozás-sorozatok, heti szakkörök, kompetenciafejlesztő és alkotótábor, e-learning foglalkozás, szabadegyetemek, és havi szakkörök kerülnek megszervezésre.

Kérjük, kísérjék figyelemmel a foglalkozások hirdetéseit, és kapcsolódjanak be a szakemberek által vezetett nagyszerű képzésekbe!

 

Lászlóné Szabó Edit

 

 

 

sz

MK

EFOP-3.7.3-16 – Az egész életen át tartó tanulás hozzáférés biztosítása – művelődési pályázat megvalósítása Perkátán

A pályázat időtartama: 2018. március- 2020. január

    PROGRAMOK MEGHIRDETÉSE

 

Klubfoglalkozások

A klubfoglalkozások hetente kínálnak programokat, amelyekre 10-10 fő jelentkezését várjuk!

Baba-Mama Klub

Kisgyermekes anyukák ismereteinek bővítése

Várjuk a Perkátán GYES-en, és GYED-en lévő kisgyermekes anyukákat és szülőket, akiknek nem jár még óvodába a gyermekük!

A klubfoglalkozással célunk a családok támogatása, a szülő-gyermek kapcsolat és a gyermeknevelési kompetenciák erősítése. Az egészségkultúra fejlesztése, az egészségi állapot javítása. A gyermekek testi, érzelmi, közösségi, értelmi fejlődésének elősegítése, a tanulási képességeinek javítása, valamint az alkalmazkodási és nyelvi képességeinek fejlesztése.

Interaktív programokkal, előadásokkal, mozgásfejlesztő foglalkozásokkal és játék ismertetőkkel várják a jelentkezőket!

A programot két védőnő, Bogóné Plasek Krisztina és Illés Eszter valósítja meg.

 

Kompetenciafejlesztés a hagyományok újratanulásával

Várjuk a Perkátán élő, a hagyományainkat jól ismerő  időskorú, valamint a fiatal generáció tagjai közül a GYES-en és GYED-en lévő anyukákat és általános iskoláskorú gyermekeket!

A klubfoglalkozással az a célunk, hogy a fiatalok és az idősek egymástól kölcsönösen tanuljanak, hogy szorosabb kapcsolat alakuljon ki a generációk között. A program célzottan szolgálja a nemzedékek közötti kommunikációt, mely elősegítheti a fiatalok bevonását a közösségi munkába, továbbá hozzájárulhat ahhoz is, hogy a fiatal fontosnak érezze a településért, informális közösségért végzett „munkát”.

Legyenek Önök is résztvevői a „Beszélgessünk a múltról”, „Segíteni jó”, és a „Főzzünk együtt” témájú foglalkozásoknak, a szociális szférában dolgozó tapasztalt szakemberek: Barna Tímea és Szilasy Katalin vezetésével!

 

Foglalkozás-sorozatok

A foglalkozás-sorozatok hetente kínálnak programokat, amelyekre 10-10 fő jelentkezését várjuk!

Szociális, ügyintézési kompetenciák elsajátítása

Várjuk mindazokat a segítő kezeket elfogadó, szociálisan rászorult, nehéz élethelyzetben lévő, gyermekeket nevelő családokat, valamint a tartós munkanélkülieket, és a megváltozott munkaképességű embertársainkat!

Életvezetési tanácsadással, szituációs játékokkal, helyzetgyakorlatokkal adunk útmutatót a helyes problémamegoldásra.

Álláskeresési technikák elsajátítása, begyakorlása útján kívánunk hozzájárulni a munkavállalás segítéséhez.

Nézetformáló és képességfejlesztő gyakorlatok révén a harmonikus egymás mellett élés, a közösséghez tartozás előmozdítására törekszünk.

Értékes és hasznos képzésnek lehetnek részesei azok, akik jelentkeznek a két szociális  szférában dolgozó szakember – Szilasy Katalin és  Barna Tímea által vezetett programra!

 

Minden, amit az ifjúságnak tudnia kell, kompetenciafejlesztés

A szakkörre várjuk a  13-35   éves korosztályt!

Pátfogásba vesszük a 18 éven felüli, a közoktatásból kimaradt, álláskereső, valamint hátrányos helyzetű fiatalokat és    felnőtteket!

Ha aktív dolgozóként, esetleg felsőoktatásban tanulóként érdeklődsz a képzésünk iránt, akkor neked is itt a helyed!

A résztvevők birtokába juthatnak mindannak, amit tudni kell az ifjúságról!

Önismereti foglalkozásokkal, pályaorientációs képzésekkel, konfliktus és stressz-kezelési gyakorlatokkal készülnek a kulturális asszisztenseink, akik fiatal koruknál fogva hatékony kommunikációt tudnak kialakítani a csoporttal.

Horváth Dóra ifjúságsegítő és Preizler Nikolett várja a jelentkezőket!

 

Heti szakkörök

A heti egy alkalommal meghirdetett szakkörökre 6-6 fő jelentkezését várjuk!

 

Kiscsoportos nyelvi szakkörök

Célunk, a szakköri foglalkozások megvalósításával kedvet ébreszteni az adott idegen nyelv megismeréséhez, valamint annak bizonyítása, hogy a nyelvtanulás is lehet szórakoztató, kikapcsolódást biztosító tevékenység. Ezeken az élményeken keresztül eljuttatni a bevontakat arra a felismerésre, hogy tanulni jó, s akár egy életen át érdemes.

A nyelvtudás megszerzésével magabiztosabb, motiváltabb hozzáállás biztosítása a munkaerőpiacra való bekerülés vagy visszakerülés tekintetében, illetve egy későbbi sikeres elhelyezkedés alapjainak a megteremtése.

Könnyebb a kapcsolatteremtés és – tartás, hatékonyabb a kommunikáció.

Az eredményes nyelvtanulás sikerélményt nyújt. Ilyenkor az ember önbecsülése is automatikusan megemelkedik, ami a boldogság fontos tényezője.

Jelentkezők köre: A köznevelésben részt nem vevők, valamint a hátrányos/halmozottan hátrányos helyzetűek, különös tekintettel a munkanélküli háztartásban élők, valamint az alacsony iskolai végzettségűek, iskolai oktatásból lemorzsolódottak, továbbá a képesítés nélküliek.

Ha Önnek van munkahelye, de a foglalkozásához hasznos lenne az idegen nyelv alapismerete, akkor kérjük, látogasson el Ön is a képzéseinkre! Várjuk mindazok jelentkezését is, akik a felsőoktatásban tanulnak, és segítséget igényelnek a nyelvtanulásukhoz.

A kezdő szakkörön a nyelv alapjainak megismerése, illetve elmélyítése történik.

A további nyelvtanuláshoz kedvet érzők számára javasoljuk a tanulmányaik folytatását, így a kezdő csoport résztvevői a következő turnus haladó csoportjába csatlakozhatnak, vagy egyéni érdeklődésük és lehetőségeik szerint nyelvvizsgára való felkészítésen vehetnek részt.

A haladó képzésünkre a nyelvi előismeretekkel rendelkezők jelentkezését várjuk!

A képzés módszere: A nyelvtanulás elsajátításának a módjában azt az újszerű szemlélet követve – kiscsoportos formában szerveződnek a foglalkozások,- amely játszva, szituációs gyakorlatok által, a hétköznapi élethelyzetekre építve, változatos munkaformákat és technikákat alkalmazva (TEAM munka, PROJECT feladatok,  KOOPERATÍV technikák), interaktív eszközök bevonásával támogatja az ismeretszerzést.

 

Kezdő Angol nyelvi szakkör

A foglalkozást vezeti: Jákliné Rajcsányi Rozália, tanító angol nyelvi műveltségterület végzettségű, 14 éves munkatapasztalattal

 

Haladó Angol nyelvi szakkör

Foglalkozásvezető: Szombat Katalin angol nyelvtanár, 12 éves tanítási tapasztalattal

 

Kezdő Német nyelvi szakkör

A foglalkozást vezeti Horváthné Horgos Judit, német nyelvtanár, 30 éves tanítási tapasztalattal

 

Haladó Német nyelvi szakkör

Foglalkozásvezető: Szöllősiné Móker Ágnes, német nyelvtanár, 17 éves tanítási tapasztalattal

 

További heti szakkörök:

Informatikai, digitális tudásbővítés-Ablak az okos világra

Foglalkozásvezetők: Szakács Lászlóné információs társadalmi tanácsadó és digitális mentor, valamint Molnár József informatikus tanár.

Várjuk a Perkátán élő lakosokat, mindazokat akik a köznevelésből már kimaradtak vagy lemorzsolódtak, illetve a képesítést nem szerezték meg!

A pályakezdő munkanélkülieket és munkanélküli háztartásban élőket szólítanánk meg, hogy motiváljuk őket a digitalizált tanulásra!

A képzés célja, hogy bebizonyítsuk azt, hogy az internet nélkül természetesen lehet élni, de a használatával, sokkal könnyebb és olcsóbb a mindennapok tevékenysége.

A jelentkezők digitális képességeinek fejlesztésével, – a digitális írástudás és a jártasság a digitális eszközök használatában- a munkaerő piacon óriási előny élvezhet.

A képzés résztvevői garantáltan aktív, mindennapi használói lesznek az internetnek!

 

Tanulás tanulása kompetenciafejlesztő szakkör

Meghívjuk a településen élő, képesítéssel, és szakmával nem rendelkezőket, az iskolai oktatásból lemorzsolódottakat, a pályakezdő munkanélkülieket, továbbá azokat, akik még nem töltötték be a 25. életévet, és még nem álltak rendszeres, fizetett alkalmazásban!

Lászlóné Szabó Edit és Horváth Dóra közművelődési szakemberek várják az érdeklődőket!

Egyrészt a település közösségi életének hagyományaira építve, a környezetünk szellemi és művészeti értékeire való figyelemfelhívással, és gazdagításának lehetőségével, másrészt a gazdasági élet kihívásaihoz, és munkaerő-igényeihez alkalmazkodva támogatnánk a képzésünkkel az élethosszig tartó tanulást, illetve annak szinten tartását.

Közösségi, interaktív foglakozások, kiállítások, előadások segítségével kapnak útmutatót a résztvevők. Szakkörünkkel az érdeklődési körüknek megfelelően, a képességük, tehetségük felismerésével, annak kibontakoztatásával új utak nyílhatnak meg a munka, és a választott tevékenység irányába.

 

E-learning

Német nyelvi kompetenciafejlesztés

Az e-learning – online tanulás, távtanulás- számítógépes hálózaton elérhető képzési forma.

A képzés tanulási színtere a résztvevő saját (otthoni) környezete a saját haladási tempójának figyelembe vételével. Kötetlen információszerzési lehetőséget biztosítunk stressz mentesen.                                                                                       Almáskamarás és Perkáta településről, a pályázat idején, összesen 20 fő jelentkezését várjuk!

Elsődleges cél a nyelv tanulása által a résztvevők visszasegítése az oktatásba, lehetőséget teremtve az élethosszig tartó tanulás igényének kialakításában.

További cél a német nemzetiségi kultúra megismertetése, amely a halmozottan hátrányos helyzetű településen remélhetőleg további tanulási lehetőségeket biztosít a képzésben résztvevők számára.

A foglalkozást vezeti: Pintér Edit német nemzetiségi pedagógus. Székhely: Almáskamarás.

Az e-learning képzésre várjuk a perkátai 18-60 éves korú, idegen nyelven nem beszélő, vagy a nyelvet tanult, de nem használó, újrakezdők, köznevelésben részt nem vevők, valamint a hátrányos/halmozottan hátrányos helyzetűek körét. Figyelembe vesszük a korosztály életkori sajátosságait és szükségleteit, valamint a tanult nyelv hasznosíthatóságának lehetőségeit.

 

Havi szakkörök

A havi szakkörök 6-6 főt vonnak be a képzésbe.

A Novák Kovács Zsolt által vezetett Író-olvasó kompetenciafejlesztő havi szakkör résztvevőit a sárbogárdi körzetben élők köréből várjuk.

A Pénzügyi havi szakkör vezetője pedig Vizi Dániel, akinek a képzését elsősorban a fiatalabb korosztály számára ajánljuk, hogy hasznos információkat szerezhessenek a hétköznapi pénzügyeink  világában.

 

Szabadegyetemek és táborok

A pályázatunk részét képezik – a később megrendezésre kerülő – a 20-30 főt foglalkoztató társadalom-és természettudományi szabadegyetemek, valamint a kompetenciafejlesztő és az alkotó táborok. Ezen képzések szervezésében részt vevő munkatársak: Vátkainé Boda Ildikó, Bogó Anikó, Vátkai Luca és Lászlóné Szabó Edit. A programokról aktuálisan, és részletesen tájékoztatjuk az érdeklődőket!

 

A 2018. március 2-án induló programokra jelentkezni, és érdeklődni lehet személyesen a foglalkozásvezetőknél, illetve a könyvtárban, Lászlóné Szabó Editnél

Egyéb elérhetőségek: Telefon: 0625- 522-321 ; e-mail: konyvtar@perkata.hu

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.