2018. április 6. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Megyenap Székesfehérvárott

Fejér Megye Önkormányzata minden évben megrendezi a megyenapot, melynek része a díszközgyűlés, ahol a megyei kitüntetések átadása történik meg. A megyenap ma Székesfehérvárott zajlik, és a 9 órai közgyűléssel kezdődött, amelyen házigazdaként dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Önkormányzat elnöke és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötték a jelenlevőket, majd Szijjártó Péter, Külgazdasági és Külügyminiszter, a megyenap fővédnöke mondott ünnepi beszédet. Miniszter Úr köszöntötte a héten 20 éves püspöki jubileumi miséjét tartó Spányi Antal megyéspüspököt, és megköszönte Fejér megye polgárainak a kiemelkedő gazdasági eredményeket.

Fejér megye díszpolgára kitüntető címben részesült Nagy Benedek, móri szobrászművész, és posztumusz kitüntetésben Ütő Endre, az Operaház volt főigazgatója. Perkátához vagy térségünkhöz kapcsolódóan dr. Szlávik Ferenc, több járás hatósági főállatorvosa Fekete János-díjban részesült, a Dunaújvárosi Mentőállomás kollektívája Dr. Paulikovics Elemér-díjat, míg Takács Mihály Terstyánszky Ödön-díjat vehetett át, és posztumusz Wekerle Sándor-díjat kapott Markovics Sándor.

A megyenap a Szent István téren megrendezett Megyekorzóval folytatódott, illetve a Szent István Király Múzeum 9 kiállítási helye ma ingyenesen fogadja a látogatókat.

Perkáta, 2018. április 6.

Somogyi Balázs

image1

image1 (1)

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.