2015. január 6. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Tájékoztatás a szociális célú tűzifa támogatással kapcsolatban

             Önkormányzatunk a tavaly novemberi eredményhirdetésben leírtak szerint sikerrel pályázott a Belügyminisztériumhoz a szociális célú tűzifa támogatással kapcsolatban, hiszen 3.378.200 Ft támogatást kapott. Ez kötött áron, a támogatási szerződés által meghatározott vállalkozástól (Fejér megyében csak a Vadex Zrt. lehet) történő megrendeléssel, 190 erdei m³ fát jelent. A Belügyminisztérium támogatása köbméterenként 14.000 forint + ÁFA/ m³ a rendeletben előírtak szerint, míg az önkormányzat önrésze 1.000 forint + ÁFA/ m³-ben lett meghatározva, illetve önkormányzatunkat terhelte a szállítás költsége, illetve a támogatásban részesülőkhöz való házhoz szállítás költsége is. November 10-től volt lehetősége a perkátai polgároknak a kérelmek benyújtására, amelyre idén január 5-ig 215 fő nyújtotta be a kérelmét, akik közül 174 fő kérelme pozitívan lett elbírálva, 34 fő került elutasításra, míg 7 beadott, de még el nem bírált kérelmet kezelnek az ügyintézők. Ezen számok ismeretében még mindig lehet kérelmezni a szociális célú tűzifát, hiszen még nem fogyott el a támogatási mennyiség. Minden elbírált kérelem után 1-1  erdei m³ (1m x 1m x 1,7 méter) szociális célú tűzifát biztosít az önkormányzat, és egyszer kaphat támogatást a kérelmező.

A kormányzat szándéka a támogatással, hogy a rászorulók számára a január-februári időszakra nyújtson segítséget a téli időszakban tüzelőanyag támogatással, ezért a kérelmek elbírálása után december második felében kezdődött meg a támogatások házhoz szállítása, így a kb. 120 támogatást Karácsony előtt ki tudtunk szállítani, míg a két ünnep közt ez a szám már 150-re emelkedett.

Perkáta, 2015. január 6.

Somogy Balázs

Szociális célú tűzifa házhozszállítás 1 Szociális célú tűzifa házhozszállítás 2 Szociális célú tűzifa

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.