2015. február 18. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Kínai újév

             A mai napon ünneplik a kínaiak a tavaszünnepet, vagy más néven a holdújévet, amikor is a kínai állatövek közül a kecske évébe lépnek. A Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetsége már harmadik éve a holdújév alkalmából nagyszabású előadást szervez, az idei, február 16-i rendezvényen Perkátát jómagam képviseltem. A Duna-palotába szervezett programra a Sanghaji Kulturális Művészeti Társulatot hívták meg, amely előtte már két sikeres vidéki fellépésen volt túl Magyarországon.

A vendégeket a társulat elnöke köszöntötte, majd Xiao Qian nagykövet Úr mondta el a jókívánságait az újév alkalmából, illetve a kormányzatot képviselő dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntötte a kínai művészeket. Az est folyamán a kínai kultúra számos műfaját láthattuk a könnyűzenétől a kortárs táncig, a népzenétől az operáig, illetve az artista művészektől a kínai nemzetiségi táncokig.

A kínai holdújév kapcsán Perkáta nevében minden jót kívántunk kínai testvértelepülésünk, Huaxiang vezetőségének.

Perkáta, 2015. február 18.

Somogyi Balázs

Kínai újév kínai opera Kínai újév köszöntő Kínai újév néptánc Kínai újév zenekar

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.