2015. május 26. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Szent Orbán ünnepe Adonyban

 A Dunamenti Szent Orbán Borrend Adony május 23-án tartotta hagyományos Szent Orbán napi ünnepségét. A rendezvény már délben elkezdődött, majd délután 3 órakor a borrendek körmenete után Főtisztelendő Szabó Gyula adonyi plébános által celebrált litániát követően került sor az idei díjak átadására Paulusz Imre kancellár Úr és Ronyecz Péter polgármester Úr köszöntőit követően. Négy kategória, a fehér, a vörös, a rozé és az idegen termő első három díjazottjainak járó díjakat Nagy Zoltán, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kapitánya, Csányi Kálmán, Pusztaszabolcs polgármestere, dr. Ruzicska Renáta, a Dunaújvárosi Járási Hivatal hivatalvezető helyettese és jómagam adtuk át. A díjazottak között szerepelt a vörös kategória harmadik helyezettjeként Vajk István siller bora. Az április 25-i Adonyban megrendezett XXI. kistérségi borverseny eredményhirdetését követően az borrend zászlósborának kihirdetése következett, amely a mindenkori fehér kategória nyertese kap, idén Paulusz Imre chardonnay bora. Az Év borásza vándordíj kitüntetést az alapító Ronyecz Péter polgármestertől Schmidt Attila vehette át.

Az eseményen részt vett Győrfi Károly, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének alelnöke, aki az országos borrend Pro Vino kitüntetését adta át Nedves Tibornak, az adonyi borrend Nagykövetének. Gratulálunk a két perkátai díjazottnak és a borrend tagjainak. A ceremóniát követően a vendégek pincelátogatásokon folytatták az ünneplést.

Perkáta, 2015. május 25.

Somogyi Balázs

Nedves Tibor Pro Vino kitüntetése Szent Orbán-nap perkátai díjazottjai Vajk István és Nedves Tibor Vajk István siller 2015. évi kistérségi borverseny vörös 3.

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.