2015. december 1. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Megkezdődött a szociális tűzifa kiszállítása

             Ahogy beszámoltunk már róla, Perkáta Nagyközség Önkormányzata idén is sikerrel pályázott a Belügyminisztériumhoz szociális tűzifa támogatásért, amelyen 3.111.500 Ft támogatást kapott, és amelyet az önkormányzat 222.250 Ft önrésszel egészített ki. Ez az összeg 15.000 Ft plusz ÁFA / erdei köbméter kötött áron 175 erdei köbméter kemény lombos tűzifa vásárlását jelentette meghatározott állami tulajdonú vállalkozástól. A megvásárolt kemény lombos tűzifa perkátai vagy Perkáta határában levő erdők egy hónappal ezelőtti – többségében tölgyerdők – vágásából származik. Önkormányzatunkat terhelte a vágástól való beszállítás költsége, illetve a pozitív kérelmezőknek számára való házhozszállítás költsége is.

A november 26-i képviselő-testületi ülésen önkormányzati rendelet alkotása is megtörtént a szociális tűzifa támogatás feltételeinek meghatározására, így tegnaptól tudták az ügyfelek kérelmüket benyújtani. Önkormányzatunk mindenkori szándéka, hogy minél többen rászoruló részesülhessen ebben a támogatásban, így 1-1 erdei köbméter (100cmx100cmx175cm) támogatást biztosítunk kérelmenként.

A mai nappal meg is kezdtük a szociális tűzifa kiszállítását a megítélt határozattal rendelkezők számára. Bízunk abban, hogy a szociális tűzifa tényleges segítséget tud nyújtani a támogatott családok számára a kormányzat és az önkormányzat szándékának megfelelően.

Perkáta, 2015. december 1.

Somogyi Balázs

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.