2015. december 9. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Az elmúlt időszakban Perkátán, sajnálatos módon meggyarapodtak a betöréses bűncselekmények. Ez okból kifolyólag Perkáta Nagyközség Önkormányzata a rendőrség helyi körzeti megbízottjával, Cséza Lászlóval, valamint a Perkátai Polgárőrség alelnökével, László Norberttel közösen, bűnmegelőzési előadást tartott december 8-án, a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Körének.

László Norbert elmondása alapján azért tartották fontosnak ezt a kezdeményezést, mert az idős emberek fokozottan ki vannak téve a különböző bűncselekmények veszélyeinek. A karácsonyi időszak közeledtével erről is gondoskodjunk, még inkább figyeljünk oda egymásra, nemcsak a sajátunkat, hanem mások értékeit is óvjuk! A polgárőrség alelnöke kihangsúlyozta, hogy a nagyközség lakosságának minden tagjához, valamint a helyi civil szervezetekhez is szeretnének eljutni, hogy a segítségüket és a figyelmüket kérjék.

„Segítsen nekünk, hogy mi is segíthessünk!” – mondják, ami akár a kezdeményezés fő mottója is lehetne, hiszen Cséza László és László Norbert nem csak arra kérte a nyugdíjas korúakat, hogy figyeljenek, hanem arra is, hogyha bármi gyanúsat látnak, azt azonnal jelezzék a számukra.

- Fontos, hogy bátran nyúljon mindenki a telefon után, mert a nap bármely szakában elérhetőek vagyunk. Nyitott szemmel, kellő odafigyeléssel és tartózkodással, az idegenekkel szemben megelőzhetjük a bajt. Bátran kérjenek segítséget családtagtól, rokontól, szomszédtól, de ha tőlük nem tudnak, a rendőrséget és a polgárőrséget bizalommal kereshetik – tanácsolja László Norbert.

Dr. Nagy Andrásné, a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Körének elnöke nagy örömmel fogadta őket klubnapjukon. A figyelemfelkeltő előadás hasznos tanácsait ő is és a klub tagjai is igyekeznek megfogadni, hiszen ők a legveszélyeztetettebb korosztálya a betöréseknek, lopásoknak. A baráti kör elnöke elárulta, hogy szeretnének minél aktívabban együttműködni a rendőrséggel és a polgárőrséggel, hogy segíteni tudják azok munkáját. Az előadások végeztével megköszönte mind az önkormányzat, mind a két szervezet képviselőjének figyelmességét és munkáját.

Horváth Dóri

SAM_0187

SAM_0188

SAM_0189

SAM_0190

SAM_0196

SAM_0198

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.