2016. március 16. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Önkormányzati konferencia a kötelező betelepítési kvótáról

 Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke kezdeményezésére március 12-én, a budapesti Millenárisra került meghívásra annak a több, mint 900 önkormányzatnak a vezetője, amelyek elutasító nyilatkozatot fogadtak el a kötelező betelepítési kvóta kapcsán. A konferenciát a meghívó Szita Károly kaposvári polgármester moderálta és többek között felszólalt Pintér Sándor belügyminiszter, Tarlós István, Budapest főpolgármestere, Papp László debreceni polgármester és déli határunkon levő Mórahalom polgármestere, Nógrádi Zoltán.

A térségünkből jelen volt Gombos István, Dunaújváros alpolgármestere, Csányi Kálmán pusztaszabolcsi és Jobb Gyula kulcsi polgármester is velem egyetemben.

A jelen levő településvezetők az alábbi nyilatkozat elfogadását támogatták:

Polgármesterek nyilatkozata a kötelező betelepítési kvótáról

Európának 2015-ben példátlan kihívással kellett szembenéznie. A tavalyi évben több mint másfél millió illegális bevándorló érkezett kontinensünkre. Erre az elmúlt évtizedekben nem volt példa. Súlyosbítja a helyzetet, hogy az illegális bevándorlók túlnyomó része ellenőrzés nélkül lépett Európa területére, így nem tudjuk, hogy valójában kik is érkeztek. A modern kori népvándorlás már pár éven belül is megváltoztathatja Európa etnika és kulturális összetételét. Éppen ezért a bevándorlás jelentette veszélyeket a lehető legkomolyabban kell vennünk. Az Európai Unió a tényekkel való szembenézés és az érdemi cselekvés helyett egy értelmetlen javaslatot erőltet: a kötelező betelepítési kvótát.

A kvóta életbe léptetése azt jelentené, hogy Magyarországra is százezres nagyságrendben telepítenének bevándorlókat, a magyar parlament, az önkormányzatok és a helyi lakosok megkérdezése és jóváhagyása nélkül.

Mi, több mint 900 magyar település polgármesterei ezt elfogadhatatlannak tartjuk. Nekünk a településünkön lakók érdekeit kell képviselnünk, ezért minden eszközzel fellépünk a kötelező betelepítési kvóta ellen. Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy eldöntsük: kivel akarunk együtt élni. Kötelezzük magunkat arra, hogy megvédjük a településünkön élő családokat

Támogatjuk a kormány intézkedéseit annak érdekében, hogy mielőbb hatályon kívül helyezzék a kötelező betelepítési kvótát. Elengedhetetlennek tartjuk, hogy egy ilyen sorsdöntő kérdésben a magyar állampolgárok is kifejthessék véleményüket. Ezért kiemelten fontos, hogy mindenki részt vegyen a jövőbeni kvóta-ellenes népszavazáson. Azt valljuk, hogy a brüsszeli bürokraták nem mehetnek szembe azokkal az alapelvekkel, amelyekre olyan gyakran hivatkoznak. A kvótáról szóló végső döntést így a magyar embereknek kell meghozniuk.

Budapest, 2015. március 12.

Perkáta, 2015. március 16.

Somogyi Balázs

MVJSZ Pintér Sándor 160312 MVJSZ Szita Károly 160312

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.