2016. március 17. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Térségi ünnepségek

 A tegnapi napon számos ünnepi rendezvényt tartottak a perkátaival egy időben a március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából. Jómagam a perkátain kívül kettő rendezvényen vettem részt.

Elsőként délelőtt Székesfehérvárott, ahol a Fejér Megyei Önkormányzat és Székesfehérvár Megyei Jogú Város ünnepségén utcaszínház keretében fiatalok idézték meg 1848. március 15-e emlékét. Az ünnepségen beszédet mondott dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Önkormányzat elnöke és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A beszédeket követően a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar vezetésével az Ady Endre utcai volt Fekete Sas Szállónál koszorúzással folytatódott a megemlékezés, ahol többek között Vargha Tamás miniszter-helyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője helyezett el koszorút. Jómagam a Fejér Megyei Fidesz-MPSZ szervezet nevében Törő Gábor országgyűlési képviselővel és Róth Péter székesfehérvári alpolgármesterrel koszorúztam.

Kora délután Kápolnásnyéken a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány jóvoltából a Dabasi Halász-Kastély kertjében Pető Hunor Munkácsy-díjas szobrászművész Petőfi Sándor szobrát avatta fel dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára.

A fotókat készítette Skobrák Dénes és Somogyi Balázs.

Perkáta, 2016. március 16.

Somogyi Balázs

Petőfi-szobor 2 Kápolnásnyék 160315 Kápolnásnyék Petőfi-szobor 160315 Székesfehérvár koszorúzás 160315 Fekete Sas Szálló Székesfehérvár 160315

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.