• Tájékoztatás- Jelöltek sorrendjének sorsolásáról

    Tisztelt Polgármester jelöltek! Tisztelt Helyi önkormányzati képviselő jelöltek! Tisztelt Nemzetiségi önkormányzati képviselő jelöltek! Tisztelt Választópolgárok! „A választási eljárásról” szóló 2013. évi XXXVI. törvény 160. §-a alapján a szavazólapon a jelöltek, illetve...

  • 31. Kistérségi Borverseny Perkátán

    A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony szervezésében immár 31. alkalommal került megrendezésre a Kistérségi Borverseny, ezúttal a perkátai Győry-kastélyban. Az elmúlt évek, évtizedek során hagyománnyá vált, hogy az egyesület tagságának gerincét adó, három meghatározó település...

  • Kovácsné Bogó Katalin emlékére

    A családja szomorú szívvel tudatta, hogy 2024. április 20-án, életének 82. évében elhunyt Kovácsné Bogó Katalin, Perkáta egykori szeretett pedagógusa. 2024. április 26-án, 15 órakor vesznek tőle örök búcsút a perkátai temetőben, polgári szertartás szerint. Őszinte fájdalommal...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.04.24-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

2016. április 21. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Fejér megyei Szakértők Szakmai Napja Perkátán

Április 20-án tartották a perkátai Győry-kastélyban a Köznevelési Szakértők Országos Egyesülete (KÖSZOE) Fejér megyei tagozatának szakmai napját.

A tartalmas délután 13 órakor kezdődött a KÖSZOE Fejér megyei Tisztújító Közgyűlésével, mely során elnöknek választották Kundakker Ferencnét. A titkári posztot Lángfalvy Péterné tölti be a továbbiakban, s a vezetőségben szerepel még Kovács Tiborné, Szabóné Várady Katalin, Dr. Ferschné Várnai Timea, Kratzmajer Zoltán és Farkasné Szűrös Ágnes. A vezetőség előbb felsorolt tagjai mind egy oktatási szintet fognak képviselni a Fejér megyei tagozaton belül.

14 órától a Fejér megyei Szakértők Szakmai Napjára várták az érdeklődőket a szervezők. Első előadóként Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere mutatta be a településen, pályázatokból megvalósult fejlesztéseket. Ezek közül külön kiemelte az óvodai és általános iskolaiakat. Az őt követő Bogó Anikó, Perkáta alpolgármestere a Győry-kastély felújítási projektjéről beszélt, valamint az értékekről, melyeket az épület képvisel Perkátán.

A továbbiakban Thaisz Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelés-fejlesztési Főosztályának vezetőjét hallgathatták meg a jelenlévők, aki a Köznevelési Kerekasztal működéséről tartott előadást. Ismertette az eddig elért eredményeket, valamint a tárgyalási alap azon pontjait, amelyekben már megtörtént a megállapodás. Szót ejtett azokról a pontokról is, ahol még zajlik az egyeztetés.

Az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese Brassói Sándor azokat a kérdéseket válaszolta meg, amelyeket a pedagógusoknak már előre lehetőségük volt elektronikus úton feltenni számára.

A nap folyamán az előadók között szerepelt még Galambos Zsuzsanna, a Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ igazgatója, valamint Bella Tibor a KÖSZOE elnöke és Jurecz Emil az egyesület titkára is. Ők az egyesület és az oktatási intézmények együttműködéséről, az egyesület működéséről és a tagok önképzési lehetőségéről beszéltek.

A délután zárásaként, negyvennyolc taggal, a jelenlévők meg alakították a Mester Klubbot. A Mester Klubok megalakulását a KÖSZOE szorgalmazza. A szerveződés lényege, hogy megyénként legyen egy, a fent említett klubból, ahol az oktatás minden szintjéről mester pedagógusok a tagok. Szakmai tapasztalatok kicserélése, a fontos információk átadása az elsődleges cél. A Fejér megyei Mester Klubot a KÖSZOE Fejér megyei tagozatának vezetősége irányítja, kiegészülve Farkas Miklósnéval, aki az óvodai szakterületet fogja képviselni.

A rendezvények közötti szünetben lehetőség nyílt a Győry-kastély megtekintésére is, a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. munkatársainak segítségével. A szervezők külön köszönetüket szeretnék kifejezni a Perkátai Polgárőrségnek is, akik az esemény ideje alatt segítették az érkezők parkolását, valamint felügyelték az autók biztonságát.

Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.

Horváth Dóri

P1060350 P1060352 P1060387 P1060392 P1060398 P1060402 P1060419 P1060441 P1060461 P1060467 P1060478 P1060483

 

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.