2016. május 3. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Bódi László „Cipő” 51. születésnapja Perkátán

Cipő perkátai barátai, Bogó Ágnes és Horváth Árpád a nemrégiben Iváncsán megvalósított kiállítás után kezdeményezték, hogy hasonló rendezvény valósuljon meg Perkátán. Ők ajánlottak minket a Budapesten is már bemutatott kiállítás kurátorának, Nagy Tibor Istvánnak, aki javasolta Cipő 51. születésnapján, május 3-át az időpontnak, amivel megtisztelt minket.

A kiállítási anyag több helyről származik. Nagy Tibor István és Barakka Károly mint a kiállítás kurátorai hoztak el 24 db nagyméretű, Horváth Balázs által Cipőről készített fotót, 3 db egész pályafutást bemutató fotómontázst, illetve egy Cipő által dedikált plakátot. Bódi Zsuzsa, Cipő özvegye is számos ereklyét adott kölcsön, köztük Cipő zenei és állami díjait, kisvárdai díszpolgári oklevelét, jegyzetfüzetét, több klipben látható felöltőjét, ifjúkorában Cseh Tamástól kért aláírását. A kiállítás hírére ifjúkori barátok: Kállai Anikó és Bali Imre is hoztak Cipőről számos fotót emléket, illetve Bogó Ágnes is elhozta Cipőhöz köthető tárgyi emlékeit, köztük egyik fellépő trikóját. Nagyon köszönjük Nagy Tibor István, Barakka Károly, Bódi Zsuzsa és lányai, Kállai Anikó és Bali Imre, illetve Bogó Ágnes és a Budapest XII. kerületi Virányosi Közösségi Ház felajánlásait.

A tárgyi emlékek mellett Nagy Tibor István egy emlékező fellépést is szervezett a kiállításmegnyitóra, sőt a Mohikán együttes két tagja (Nagy Tibor István és Földes Máté) az Cipő születésnapjára írt dalt, az Utolsó dalt (szerző: Földes Máté) itt nálunk adta elő először élőben. Zajácz D. Zoltánnal, aki a Cipőfűző zenekarban együtt játszott Cipővel közösen is előadtak egy számot. Nézői kérésre negyedik számként, egy Republic számot is előadott a Mohikán együttes.

A megnyitó kapcsán Cipő zenésztársaként Nagy Tibor István konferálta az együttest, illetve emlékezett Cipőre, majd Bogó Ágnes Cipő és családja barátjaként számos emléket osztott meg a jelenlevőkkel, nem kerülve a nehéz pillanatokat sem.

Nagyon köszönjük Cipő barátainak és zenésztársainak a kiállítás Perkátára hozását!

Perkáta, 2016. május 4.

Somogyi Balázs

 

Bódi László „Cipő” Emlékkiállítás Perkátán

2016. május 3-án nyitották meg a Győry-kastélyban a Horváth Balázs fotóiból összeállított emlékkiállítást Bódi László „Cipő” emlékére. A megnyitón zenélt a Mohikán zenekar Zajácz D. Zoltánnal kiegészülve, valamint beszédet mondott Somogyi Balázs polgármester és Bogó Ágnes.

A rendezvényt a Mohikán zenekar – Földes Máté és Nagy Tibor – előadása nyitotta meg, majd Nagy Tibor átadta a szót Somogyi Balázsnak.

Perkáta polgármestere örömét fejezte ki, hogy a nagyközség számára is megtekinthetővé vált a kiállítás, mely a Republic frontemberét örökíti meg. Beszélt a közös szálról, ami Perkátát és Cipőt összekötötte: egyrészt az énekest, a perkátai származású Bogó Ágneshez fűzött barátsága, másrészt az egykor rövid ideig Perkátán tanító Cseh Tamás iránti szeretete. Somogyi Balázst ismét a Mohikán zenekar követte egy saját számmal.

A továbbiakban Bogó Ágnes mondott egy megható, a szép emlékeket felidéző beszédet Bódi Lászlóról. Sok közös pillanatot mesélt el a jelenlévőknek, többek között az énekes-dalszerző zsenialitását, emberségességét és szeretetét a családja iránt. Elbeszélései alapján valóban megjelent szemeink előtt Bódi László, az „EMBER”, csupa nagybetűvel, ahogy Bogó Ágnes is jellemezte őt. Szintén örömét fejezte ki, hogy a Repbulic frontemberének 51. születésnapján Perkátán, „földijeinél” mutathatták be a kiállítást.

Az utolsó zeneszámra a Mohikán zenekar kiegészült Zajácz D. Zoltánnal, aki egykor a Cipőfűző zenekarban játszott együtt Bódi Lászlóval. Ő maga azt vallja, hogy tőle tanult meg hallgatni.

- Már akkor érződött, hogy belőle lesz valaki, amikor még kamaszként együtt zenéltünk – mondta.

A rendezvény zárásaként a megjelentek körbe járhatták a kiállítást, s aki szerette volna a felújított kastélyt is megtekinthette.

A Bódi László „Cipő” Emlékkiállítást 2016. május 14-ig tekinthetik meg az érdeklődők. Ezt követően Kecskemétre szállítják át a kiállítás anyagát.

Horváth Dóri

Fotók a rendezvényről:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.