2016. június 7. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Önkormányzati választás Erdélyben

2016. június 5-én általános helyhatósági választást tartottak Romániában, így erdélyi testvértelepülésünkön, Kisbácson is. A polgármesteri tisztséget a választók megbízásából továbbra is Ioan Florin Muresan Polgármester Úr tölti be, aki több alkalommal járt Perkátán is, – köztük az elmúlt ciklus két Kisbácsból érkező családi csoportjával 2013-ban és 2015 nyarán, illetve tavaly februárban, a kisbácsi képviselő-testületi delegáció élén. A választáson a helyi magyar közösség 5 tanácsost ad a 17 fős képviselő-testületbe.

A települési választás mellett a megyei tanácsokról döntöttek a választópolgárok. Ifjabb Deák Ferenc, – Deák Ferenc alpolgármester úr fia, aki szintén számos alkalommal járt és táncolt Perkátán – aki jelenleg az RMDSZ Kolozs megyei ügyvezető elnöke, bejutott a Kolozs Megyei Tanácsba, amibe 7 tanácsost ad az RMDSZ, és ő a lista 2. helyén szerepelt.

Mind a két eredmény számunkra rendkívül fontos, hiszen Kisbács és Perkáta idén már 12 éves testvértelepülési, míg Fejér és Kolozs megyék testvérmegyei kapcsolatot tartanak fenn.

Gratulálunk a megválasztott települési és megyei képviselőknek, jó munkát kívánunk nekik!

 

Perkáta, 2016. június 7.

Somogyi Balázs

Ioan Florin Muresan Kisbács

Ioan Florin Muresan

Ifjabb Deák Ferenc

Ifjabb Deák Ferenc

kategóriák: Ajánló, Eseménynaptár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.