2016. augusztus 10. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Huaxiangi delegáció további programja Perkátán és Magyarországon

             A Győry kastélyban levő Magyar-kínai Kulturális Turisztikai Központ Huaxiang által berendezett állandó kiállításának megnyitására két részletben érkezett a delegáció. Chen Zhiliu volt nagykövet Úr és felesége Wang Jinfeng Asszony már augusztus 3-án megérkezett és számos kulturális programon vett részt, például ellátogatott a Világörökség részét képező Hollókőre. Az elmúlt hétvégén számos magyarországi partnerével is találkozott. A Huaxiangból érkező további delegáció, élén Wang Suwei Peking Fengtai kerületi népi gyűlési elnök Úrral és testvértelepülésünk, Huaxiang polgármesterével vasárnap este érkezett Budapestre. A hétfői megnyitó ceremónia után a delegáció meglátogatta a perkátai intézményeket, az óvodát, a szociális intézményt, az iskolát, illetve másik műemlékünket, a templomot is megtekintették. Több területen, többek között az oktatás és az idősgondozás területén javasolták a kapcsolatunk bővítését.

A perkátai program után hétfőn Tihanyban és Balatonfüreden jártak, többek között egy borkóstolón. Kedden magyarországi kínai partnereikkel tárgyaltak, este pedig nagykövet Úr helyettese, Chen Xiaojun Asszony, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségének első beosztottja fogadta a delegációt, illetve Perkáta képviseletében engem. A vacsorán első beosztott Asszony kiemelte a testvérvárosi kapcsolatunk fontosságát és a kapcsolat bővítésében is felajánlotta a nagykövetségét együttműködését. A delegáció a szerdai este utazik vissza Pekingbe, előtte pedig délelőtt ellátogatnak a Parlamentbe, illetve számos budapesti nevezetességet megtekintenek.

Perkáta, 2016. augusztus 10.

Somogyi Balázs

image (2) image (3) image (1) image

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.