• 31. Kistérségi Borverseny Perkátán

    A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony szervezésében immár 31. alkalommal került megrendezésre a Kistérségi Borverseny, ezúttal a perkátai Győry-kastélyban. Az elmúlt évek, évtizedek során hagyománnyá vált, hogy az egyesület tagságának gerincét adó, három meghatározó település...

  • Kovácsné Bogó Katalin emlékére

    A családja szomorú szívvel tudatta, hogy 2024. április 20-án, életének 82. évében elhunyt Kovácsné Bogó Katalin, Perkáta egykori szeretett pedagógusa. 2024. április 26-án, 15 órakor vesznek tőle örök búcsút a perkátai temetőben, polgári szertartás szerint. Őszinte fájdalommal...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.04.24-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • Felhívás- “A legszebb konyhakertek”- Magyarország legszebb konyhakertjei országos program

    Tisztelt Lakosság! Örömmel jelentjük be, hogy az idei évben településünk is csatlakozott a “Legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. A programhoz csatlakozni kívánó lelkes helyiek a Perkátai Polgármesteri Hivatalban tudják átvenni...

  • Fogászati ügyeleti rend- 2024. május

    Tisztelt Lakosság! Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a 2024. májusi fogászati ügyeleti rendről. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

2016. szeptember 5. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Perkátai származású vízipólós a magyar válogatottban

A 2016-os évben július elején rendezték meg Prágában az Olimpiai Reménységek Versenyét, mely során a 2001-es születésű lányoknál a magyar válogatott csapata hozhatta el a bajnoknak járó címet. A válogatottban játszott a perkátai Fülöp Fanni is, aki a Dunaújvárosi Főiskola Diák Sportegyesületének a játékosa.

A tizenhat éves fiatal lány három éves korában kezdett el úszni, majd miután néhány vízilabda edzést megtekintett úgy döntött, hogy inkább ebben a sportágban próbál meg érvényesülni. Idestova négy éve aktív részese a dunaújvárosi csapatnak, melynek edzője Brávik Fruzsina és Mihók Attila, akiknek saját elmondása szerint sokat köszönhet.

Nem könnyű a vízilabdázók felkészülése egy versenyre. Rengeteg edzésen kell részt venniük; a vízen kívül rendszeresen járnak konditerembe, futnak és fejlesztik az erőnlétüket.

- Hétfőn reggelként elmegyünk egy órát futni, utána egy és fél órát úszni, aztán egy óra kondi, utána pihi van fél négyig. Fél négy után még van kettő-három óra edzés, olyankor passzolásos, labdás edzésünk van – vázolja fel egy napját a fiatal lány. Emellett még iskolába jár, jelenleg a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium tanulója. Ezen téren is a lehető legjobban kell teljesítenie: az átlaga nem eset 4,2 alá, az immár két éve korosztályos válogatott diáklánynak.

Fanni sokat köszönhet a családjának is, akik mindenben támogatják és segítik, amikor csak tehetik a mérkőzéseken is ott vannak, hogy buzdítsák az ifjú vízilabdázót.

Prágába is elkísérték, az Olimpiai Reménységek Versenyre, ahova tizenhat fő jutott ki a válogatottal. A 16 főt alapos megfigyelés után választották ki. Statisztikát vezettek a jelöltek góljairól, megnézték a meccseken őket, s előbb harminc, később húsz főt válogattak be, a végül tizenhatos létszámra csökkentet keretbe. A kemény edzések és a kitartás aztán meghozta a várt eredményt: a 2016-os évben is elhozták a bajnoki címet a csapattal.

A sok munka mellett azért akad némi szabadideje is Fanninak: szívesen olvas vagy megy erdőt járni, esetleg vadászni a családjával. Szereti, amikor a csapatával elmennek valahova, közösen csinálnak programot.

- A csapatom az nagyon jó. Nálunk a legjobb a hangulat, mi csináljuk a legnagyobb bulikat meccs előtt az összehangolódáskor. Csapat összetartás szokott lenni. Az is segíti ezt, hogy egy koleszben vagyunk, jobban megismerjük egymást, segítünk egymásnak – mesél kicsit bővebben a sokszoros torna győztes dunaújvárosi vízilabda csapatról.

S bár a csapattal számos szép eredményt mutathat fel, Fanni az egyéni sikereire sem panaszkodhat: 2014-ben és 2015-ben gól királynő lett, valamint 2012 óta minden évben elnyeri a legjobb játékosnak járó kitüntetést.

Ezek mellett az eredmények mellett nem is csoda, hogy a jövőbeli tervei is meghatározóak: nincs megállás az olimpiáig! Reményei szerint a 2020-as tokiói olimpián már ott szerepelhet a neve a magyar válogatott névsorában, amihez sok kitartást és sikert kívánunk neki!

Horváth Dóri

14233303_1115690178511944_521414164_o

14191559_1115690171845278_1977526274_o

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.