• 31. Kistérségi Borverseny Perkátán

    A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony szervezésében immár 31. alkalommal került megrendezésre a Kistérségi Borverseny, ezúttal a perkátai Győry-kastélyban. Az elmúlt évek, évtizedek során hagyománnyá vált, hogy az egyesület tagságának gerincét adó, három meghatározó település...

  • Kovácsné Bogó Katalin emlékére

    A családja szomorú szívvel tudatta, hogy 2024. április 20-án, életének 82. évében elhunyt Kovácsné Bogó Katalin, Perkáta egykori szeretett pedagógusa. 2024. április 26-án, 15 órakor vesznek tőle örök búcsút a perkátai temetőben, polgári szertartás szerint. Őszinte fájdalommal...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.04.24-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • Felhívás- “A legszebb konyhakertek”- Magyarország legszebb konyhakertjei országos program

    Tisztelt Lakosság! Örömmel jelentjük be, hogy az idei évben településünk is csatlakozott a “Legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. A programhoz csatlakozni kívánó lelkes helyiek a Perkátai Polgármesteri Hivatalban tudják átvenni...

  • Fogászati ügyeleti rend- 2024. május

    Tisztelt Lakosság! Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a 2024. májusi fogászati ügyeleti rendről. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

2016. szeptember 11. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Perkáta Nagyközség Önkormányzata 2016. szeptember 10-én először adott át perkátai lakos részére életében díszpolgári elismerést, s nem postumus díjat

A díszközgyűlésen Somogyi Balázs polgármester úr elismerő okleveleket adott át azon személyek részére, akik az előző évben, években kiemelkedő teljesítményükkel, öregbítették Perkáta nevét, önzetlen módon segítették elő a település fejlődését.

Somogyi Balázs polgármester elismerő oklevelet és emlékérmet adott át Fórizs Attilának és Urbán Tamásnak, Perkátáért végzett tevékenységükért.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Elismerő oklevelet és emlékérmet adott át Fehér Mihálynak, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség „Év Polgárőre” címének elnyeréséért.

???????????????????????????????

Elismerő oklevelet és emlékérmet adott át Kovács Rolandnak, a 2016-os Országos Prózamondó Versenyen elért második helyezéséért.

???????????????????????????????

Elismerő oklevelet és emlékérmet ad át Pavlicsek Csabának, az „Év magán pálinkafőzője” cím elnyeréséért.

???????????????????????????????

Elismerő oklevelet és emlékérmet adott át Fülöp Fanninak, a Dunaújvárosi Főiskola Diák Sportegyesület, Olimpiai Reménységek Verseny 2016-os bajnok női vízipóló csapat tagjának, a kiemelkedő sporttevékenységéért.

???????????????????????????????

Továbbá elismerését fejezte ki Mészáros Zsuzsannának, a IV. Tradíció Néprajzi Gyűjtőpályázaton elért eredményéért, Horváth Árpádnak és Horváth Milánnak, a 2015-ös „B” kategóriás Utánpótlás-bajnokság során elért országos második helyezéséért, akik a díszközgyűlésen nem tudtak részt venni.

 

Perkáta Nagyközség Önkormányzata döntése alapján Somogyi Balázs polgármester Perkátáért kitüntetést adott át Guy Denoyelle részére a Perkáta Saint-Maximin kapcsolatért végzett munkájáért.

???????????????????????????????

Guy Denoyelle, jelenleg Saint-Maximin önkormányzati képviselője, nyugdíjas. Közel 20 évig vezette Saint-Maximinban a Testvérvárosi Irodát, és közel évtizeden keresztül látogatott el Perkátára, mint Saint-Maximin-i Mikulás, így jó néhány generációnyi perkátai gyermeknek jelentette az ünnepet. Saint-Maximinból ő járt legtöbbször, közel 100 alkalommal Perkátán és évtizedeken keresztül szabadsága nagy részét is itt töltötte. Arra is volt alkalom, hogy Saint-Maximinba költöző perkátai fiatalnak ő biztosított szállást. A magyar gasztronómiát számos rendezvényen, közte a Karácsonyi Vásáron megismertette a francia közönséggel.

??????????????????????

Perkáta Nagyközség Önkormányzata döntése alapján Somogyi Balázs polgármester Perkáta díszpolgára címet adott át Rajcsányi Lászlónak.

Rajcsányi László, 1947-ben Perkátán született, édesapa, férj, vállalkozó, nyugdíjas. 1990-ben az első szabad önkormányzati választáson a konzervatív oldal perkátai képviselő- és polgármesterjelöltje. 1998-ban többed magával megalapítja a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesületet, amely számos szellemi és földrajzi területet rendez vagy alakít ki Perkátán, többek között a templomkertet, a kastélykerti játszóteret és újra indítja a báli közéletet. 2000-ben, a milleniumi ünnepségekre társaival létrehozza a templomkertben az Életfát környező parkot. A 2000-es évek második felében éveken keresztül szervezi és megvalósítja a temetői Galgóczy-kápolna felújítását és részt vett a selymespusztai harangláb felújításában is. 2007-től 2014-ig önkormányzati képviselőként is dolgozott Perkátáért, 3 éven keresztül a Pénzügyi Bizottság elnökeként. Nevéhez fűződik a Faluüzemeltetési Munkacsoport kialakítása. Alapító tagja volt a Perkátai Régiséggyűjtő Egyesületnek. Az elmúlt években létrehozta a Perkátai Magánygyűjtemények elnevezésű technikatörténeti kiállítást, amelynek számos látogatója és adományozója van országhatáron belülről és túlról.

???????????????????????????????

Perkáta Nagyközség Önkormányzata döntése alapján Somogyi Balázs polgármester Perkáta díszpolgára címet adott át Dr. Szűcs Mihálynak.

Dr. Szűcs Mihály 1981-ben érkezett a nagyközségbe, 35 éve él Perkátán. Perkátai pályafutását a népszerű Bányai doktor mellett kezdte. 31 év praktizálás után 2012-ban nyugdíjba vonult, majd nem sokkal később ismét elfoglalta az orvosi széket, hogy segítse a településünk orvosi ellátását, egészen 2016 januárjáig. Nem csupán az egészségügy terén volt aktív, több cikluson keresztül önkormányzati képviselőként is jelen volt Perkáta életében. Egy különleges hobbival is rendelkezik: szereti a hajókat és szívesen barkácsol. 2006-ban a Perkátáért kitüntetést adott át neki a nagyközség önkormányzata, majd 2011-ben a Fejér Megyei Közgyűlés a Dr. Berzsenyi Zoltán-díjat adományozta neki a több évtizedes gyógyítói munkájáért. Betegeit kedvesen, barátságosan fogadta, tanácsot adott, gyógyított, s nem csak a rendelőben, hanem a rendelőn kívül is számítani lehetett a segítségére. A perkátai emberek őszinte szeretettel, tisztelettel és bizalommal fordultak Dr. Szűcs Mihály felé évtizedeken keresztül, s ez a szeretet és tisztelet mind a mai napig körül veszi a doktor urat.

???????????????????????????????

Gratulálok az elismerésben részesülőknek, a méltán megérdemelt címekért!

Bogó Anikó

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.