2016. szeptember 13. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Figueiró dos Vinhos delegációja Perkátán

             A 25 éves testvérvárosi ünnepségen 4 fős Figueiró dos Vinhos-i delegáció is részt vett. Saint-Maximin-nak 2008 óta testvérvárosa Perkáta mellett a portugál Figueiró dos Vinhos. A 1960-70-es években közel 200 portugál vendégmunkás telepedett le Saint-Maximin-ban és ez adta a mostani kapcsolat alapját. Perkáta már több alkalommal kapcsolatba került a portugál várossal, elsősorban a nyári ifjúsági táborokon, tavaly a francia fiatalok mellett a portugálok is ellátogattak hozzánk, idén pedig első alkalommal perkátai fiatalok is élvezhették a pazar programokat és a portugál vendégszeretetet Figueiró dos Vinhos-ban.

A 4 főből álló, Marta Bras alelnök/alpolgármester Asszony által vezetett delegáció szeptember 8-án érkezett Magyarországra és tegnap, 12-én indultak haza. A portugál csoport a 25 évfordulós rendezvényeken a francia delegációval együtt részt vett, az fennmaradó időben pedig Szilasy László, önkormányzati képviselő mutatta be nekik, pénteken Fejér megye értékeit, tegnap pedig Perkáta intézményeit. Tegnap hivatalos tárgyalást is folytattunk a delegációval, amelyben az gyermekekhez és a fiatalokhoz kapcsolódó programokról, illetve kulturális projektekről történt megegyezés. Jeleztük Figueiró dos Vinhos-nak, hogy szeretnék a Győry kastélyban bemutatni időszaki kiállítás keretében településüket, illetve híres szülöttjüket, a híres portugál festőt, José Malhoát.

Perkáta, 2016. szeptember 13.

Somogyi Balázs

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.