• 31. Kistérségi Borverseny Perkátán

    A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony szervezésében immár 31. alkalommal került megrendezésre a Kistérségi Borverseny, ezúttal a perkátai Győry-kastélyban. Az elmúlt évek, évtizedek során hagyománnyá vált, hogy az egyesület tagságának gerincét adó, három meghatározó település...

  • Kovácsné Bogó Katalin emlékére

    A családja szomorú szívvel tudatta, hogy 2024. április 20-án, életének 82. évében elhunyt Kovácsné Bogó Katalin, Perkáta egykori szeretett pedagógusa. 2024. április 26-án, 15 órakor vesznek tőle örök búcsút a perkátai temetőben, polgári szertartás szerint. Őszinte fájdalommal...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.04.24-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • Felhívás- “A legszebb konyhakertek”- Magyarország legszebb konyhakertjei országos program

    Tisztelt Lakosság! Örömmel jelentjük be, hogy az idei évben településünk is csatlakozott a “Legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. A programhoz csatlakozni kívánó lelkes helyiek a Perkátai Polgármesteri Hivatalban tudják átvenni...

  • Fogászati ügyeleti rend- 2024. május

    Tisztelt Lakosság! Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a 2024. májusi fogászati ügyeleti rendről. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

2016. szeptember 11. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Szüreti felvonulás 2016

2016. szeptember 10-én szervezte meg a Perkátai Általános Művelődési Központ a már hagyományos Perkátai Szüreti Felvonulást. A menet a víztorony elől indult, több mint 100 fő részvételével. A szervezők örömmel fogadták, hogy Mezőfalváról, Nagyvenyimről, Pusztaszabolcsról és Szabadegyházáról is érkeztek lovasok, lovaskocsisok, táncosok, hogy együtt mulassanak a perkátaiakkal.

A rendezvényt Horváth István kisbíró nyitotta meg a felvonulást bemutató szövegével, s ezt követően a Népművészeti foglalkozás diákjai táncoltak, bevonva a Perkátán vendégeskedő francia és portugál delegációk tagjait is.

A menetet Rác Roland, a falu betyárja vezette, őt követték a csikósok, valamint Győri István bíró és Horváth Fanni bíróné hintója. A lovaskocsikon a vidáman integető szüreti nép haladt, akik a megállókban táncra is perdültek hagyományőrző viseleteikben.

A Polgármesteri Hivatal előtt ebéddel várták a felvonulókat az ott dolgozók, majd 18 órakor, miután a menet visszatért a kastélykertbe, közös vacsorával vendégelték meg a résztvevőket a szervezők.

A szüreti bált 20 órakor a bíró és a bíróné tánca nyitotta meg, majd 21 órától a jó Laci betyár, 22.30-tól Kaczor Feri állt a színpadon. A bál jó hangulatáról a Patai és Szabó Band gondoskodott.

Ezúton szeretnénk megköszönni valamennyi perkátai és szomszédos településről érkező résztvevőnek azt, hogy a 2016-os Perkátai Szüreti Felvonuláson részt vettek, jelenlétükkel a rendezvény sikeréhez hozzájárultak!

Horváth Dóri

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.