2016. november 25. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

 Orgonajáték templomunkban

2016. november 20-án az egyházi év utolsó vasárnapját tartottuk templomunkban elővételezett szentmiseként. Ekkor búcsúztattuk Ottó atyát, aki a következő hónaptól nyugdíjba vonul.

Az ünnepi szentmise zárásaként Pavlicsek Patrik helyettesítő kántorunk egy nagyívű, 6 darabból álló egyházi énekes-himnuszos orgona-játéksorozatot  mutatott be,mely során a Te Deum-ot /grandiózus hálaének/ , a Christus Vincit éneket , a pápai himnuszt, nemzeti himnuszunkat , a székely himnuszt és a régi magyar himnuszt / Boldogasszony Anyánk…) játszotta el és énekelte a hívekkel együtt.

A szentmise után Patrik még a következő orgonadarabok bemutatásával örvendeztette meg hallgatóságát:

1, J.S.Bach :  C-dúr prelúdium
2, Hans Zimmer – Interstellar, First step
3, Hans Zimmer – Interstellar, No time for caution
4,Domenico Zippoli – All Offertorio
5,Ludovico Einaudi – Fly (Intouchables OST)
6,J.S.Bach:  D-moll toccata és fúga – részlet

Mini-koncertjét a „Győzelemről énekeljen…” kezdetű egyházi énekkel zárta.

Patrik perkátai egyetemistaként jelenleg főként sinológiai tanulmányaira koncentrál, de zenei érdeklődése és elkötelezettsége ( okleveles kántor már 3 éve ) miatt kedvenc hangszerével „szinte állandó kapcsolatban van”. Mindig örömmel és szívesen játszik a komoly orgonadarabokat is a liturgikus feladatok mellett. Tervei között szerepel a jövő év folyamán Perkátán egy „igazi” komoly orgonakoncerttel bemutatkozni.  A tehetséges ifjú orgonistánknak az egyházközség lehetőséget ad és megkeressük a legalkalmasabb időpontot a koncert megszervezésére.

 20161119_165056
Fotó: Patrik orgonajátéka közben / fotó és szöveg: Pavlicsek Zsolt /

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.