2016. december 21. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

A 25 évfordulós ajándék méltó helyére került

             Serge Macudzinski, településünk díszpolgára és Saint-Maximin polgármestere a jövő évi programokat egyezető és év végi jókívánságait is tartalmazó levelében tájékoztatott arról, hogy felállításra került a 2016. szeptember 9-én, a díszközgyűléssel egybekötött 25. évfordulós ünnepségen önkormányzatunk részéről Saint-Maximin Városának ajándékba adott Gáspár Aladár Tanár Úr által készített kastély előkerti szobor másolata. A 40 évvel ezelőtt készített műalkotást Gáspár Aladár még kiegészítette francia barátaink számára egy testvériséget szimbolizáló bronzplakettel, illetve az ajándékozásról szóló felirattal.

A műalkotást Saint-Maximin Városa a nemrégiben általuk vásárolt és Nelson Mandela-háznak elnevezett közösségi tér udvarán (közvetlenül a Saint-Maximin-i katolikus templom mellett) helyezték el, amelyről polgármester Úr megküldte számunkra Guy Millet fotóját. Nagyon köszönjük a műalkotás méltó elhelyezését és több évtizedes barátságot Saint-Maximin polgárainak!

Perkáta, 2016. december 21.

Somogyi Balázs

aladar-gaspar-photo-guy-millet

kategóriák: Eseménynaptár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.