• 31. Kistérségi Borverseny Perkátán

    A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony szervezésében immár 31. alkalommal került megrendezésre a Kistérségi Borverseny, ezúttal a perkátai Győry-kastélyban. Az elmúlt évek, évtizedek során hagyománnyá vált, hogy az egyesület tagságának gerincét adó, három meghatározó település...

  • Kovácsné Bogó Katalin emlékére

    A családja szomorú szívvel tudatta, hogy 2024. április 20-án, életének 82. évében elhunyt Kovácsné Bogó Katalin, Perkáta egykori szeretett pedagógusa. 2024. április 26-án, 15 órakor vesznek tőle örök búcsút a perkátai temetőben, polgári szertartás szerint. Őszinte fájdalommal...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.04.24-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • Felhívás- “A legszebb konyhakertek”- Magyarország legszebb konyhakertjei országos program

    Tisztelt Lakosság! Örömmel jelentjük be, hogy az idei évben településünk is csatlakozott a “Legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. A programhoz csatlakozni kívánó lelkes helyiek a Perkátai Polgármesteri Hivatalban tudják átvenni...

  • Fogászati ügyeleti rend- 2024. május

    Tisztelt Lakosság! Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a 2024. májusi fogászati ügyeleti rendről. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

2016. december 7. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Dicsértessék az Úr Jézus Krisztus!

Advent örömével és várakozásával kezdtük el november 27-től az új egyházi évet. Ezen időszakban elcsendesedve, várakozva készülünk Krisztus Urunk megszületésének ünnepére. A liturgia végigvezet bennünket az fiúisteni földi lét egészén. Krisztus növekedni akar bennünk és azt akarja, hogy az isteni élet árama lüktessen bennünk és közösségünkben. Kiemelten közvetíti a megbocsátó felszólítást: vesd le a régi embert és vedd magadra az új, krisztusi embert!

December elsejei dátummal nagy változások léptek életbe egyházközségünk, plébániánk működésében, mivel nyugállományba vonult plébánosunk. Ottó atyától Bozai Márton plébános atya vette át Perkáta lelkipásztori ellátását. Márton atya így már 6 település papja. Nagyon elfoglalt, rengeteg a feladata, időbeosztása nagyon szoros, perkátai jelenléte korlátozott. A vasárnapi szentmisék időrendje és beosztása egyenlőre nem változik, azaz minden vasárnap reggel 8 órai kezdettel lesznek a szentmisék vagy igeliturgiák.

 A karácsonyi időszak ünneprendje a következő:

December 24-én délután 3 órakor lesz a gyerekek pásztorjátéka. December 24-én Szenteste 21 órai kezdettel lesz az „éjféli” ünnepi szentmise”, mivel Márton Atyának a többi településen is helyt kell állnia. December 25 és december 26 ünnepein reggel 8 órai kezdettel lesznek az ünnepi misék, akárcsak január elsején vasárnap. Temetés vagy más sürgős ügyekben keressék a plébános atya világi helyettesítőjét / Pavlicsek Zsolt, tel.: 30-621-0388 /.

Új plébánosunk is támaszkodik világi lelkipásztori munkatársai Pavlicsek Zsolt és Toldi Róza Hajnal liturgikus szolgálataira. Nem tud minden vasárnap eljönni hozzánk, ezért továbbra is lesznek vasárnapi igeliturgiák. A lelkipásztori munkatársak egyházi képzést kaptak és  püspöki megbízást egyházi tevékenységükre. Az általuk vezetett igeliturgia a hívek számára érvényes vasárnapi istentisztelet, mivel Jézus Krisztus nevében gyűlnek össze, tanítást kapnak a szertartásban az evangélium és prédikáció által és szentáldozáshoz járulhatnak. Aki személyválogatásból mulasztja el a vasárnapi szentmisét, az bűnt követ el, megszegi Isten parancsát és közösségét, hittestvéreit sem tiszteli! Fogadjuk továbbra is bizalommal a közösségért dolgozó munkatársak szolgálatát!

 

Elkészült templomunk nyílászáróinak felújítása, melyet az Egyházmegyétől kapott pályázati támogatásból fedeztünk. Köszönet templomablakaink és ajtóink restaurálásáért Spányi Antal püspök atyánknak, Dózsa István vagyonkezelő atyának és a kivitelező Pavlicsek Faipari Vállalkozásnak és Jákli Tamásnak .

A templomi felújítási munkák jövőben is folytatódnak anyagi lehetőségeink alapján. Ehhez  kérjük segítő adományaikat személyesen, vagy a perselyekbe vagy a Kisboldogasszony Alapítványunknak befizetve!

Folyamatban van a plébániaépület belső felújítása is, sajnos ezen munkálatok áthúzódnak a jövő évre is. Igyekszünk az ügyfélfogadást végző irodát teljesen alkalmassá téve átadni funkciójának, hogy minden ügyintézésnek helyt tudjunk adni.

Aki a Római Katolikus Anyaszentegyházhoz tartozik és/vagy segíteni tudja anyagilag  egyházközösségi feladatainkat, kérjük fizesse be az önkéntes egyházközségi hozzájárulás éves összegét („egyházi adó”) Támogatásuk nélkülözhetetlen a perkátai egyházközség anyagi fennmaradásához, melyet előre is hálás szívvel köszönünk meg! / aktív felnőttnek 4700 Ft/fő/év, passzív/nyugdíjas, munkanélküli / felnőttnek: 3700 Ft/év/fő. Kérjük, ne tekintsék zaklatásnak, ha postaládájukban megtalálják kérésünket és a befizetést segítő sárga csekket.

Közeleg hitünk egyik legszebb ünnepe, mellyel évről évre megörvendeztet bennünket Istenünk, aki  Szent Fiát küldte el hozzánk egykor. Tegyük félre a mindennapok gondjait, kapkodásait és fogadjuk befogadó lélekkel Istenünk ajándékát: a mindenkinek felkínált örök boldogság lehetőségét!  Tartson össze és gazdagítson bennünket a Mindenható szeretete!

 Kegyelmekben  bővelkedő, szeretetteli, áldott Karácsonyt és békés, boldog új esztendőt kívánok falunk minden jóakaratú emberének !

Pavlicsek Zsolt

lelkipásztori munkatárs, egyházközségi elnök

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.